Bemmel vereniging van het jaar

16 maart 2012 14:49

De Ponymarktcommissie Bemmel is dinsdag tijdens de algemene vergadering van de Kortebaanbond in Assendelft uitgeroepen tot Kortebaanjaarboek Vereniging van het jaar. De Gelderse organisatie volgt daarmee Lisse op die de afgelopen twee edities op zijn naam had geschreven. Santpoort en Wateringen eindigden op respectievelijk de tweede en derde plaats.

Voorzitter Piet Schipperheyn nam namens de Ponymarktcommissie Bemmel trots de wisseltrofee in ontvangst uit handen van initiatiefnemers en juryleden Benjamin en Mathieu Hilgersom van Hilgersom Tekstproducties. Schipperheyn beloofde de aanwezigen op de vergadering de prijs een mooie plek te geven in het nieuwe gemeentehuis van de Gemeente Lingewaard.

Bemmel organiseerde het afgelopen jaar voor de vijfde keer een kortebaandraverij. In deze korte tijd is het evenement uitgegroeid tot één van de pareltjes van het kortebaancircuit. Het enorme enthousiasme van het bestuur in combinatie met de professionaliteit die terugkomt in alle facetten van de kortebaandraverij gaven voor de jury de doorslag. De stijlvolle huldiging van Nederlands kampioen Le Dream en Christophe de Groote was daar slechts een voorbeeld van. Bemmel won nog niet eerder de prijs voor vereniging van het jaar. Wel eindigde het tijdens de eerste editie in 2008 op de derde plaats.

Santpoort

Santpoort kreeg dit jaar voor het eerst een eervolle vermelding. De stokoude vereniging is nog altijd jong van geest, zorgt voor een uitstekende informatievoorziening, maar heeft bovenal een fantastisch evenement neergezet die door vele duizenden mensen wordt bezocht. Het passeren van de grens van 100.000 euro toto-omzet is een mijlpaal in de geschiedenis van de kortebaan.

Wateringen

Ook Wateringen eindigde voor de eerste keer bij de eerste drie. De jonge organisatie wordt geroemd vanwege zijn inzet om de drafsport niet alleen in Wateringen te promoten, maar ook daarbuiten. Bovendien kiest de Stichting Kortebaan Draverij Wateringen (SKDW) zijn eigen pad en is daarin steeds vernieuwend. Na vier jaar organiseren wordt het Wateringse publiek steeds enthousiaster.

Kortebaanjaarboek

Lisse, de vereniging die de afgelopen twee jaar de eerste prijs pakte, viel dinsdag niet in de prijzen. Ook Nootdorp, de winnaar van de eerste editie en tevens tweede in 2010 en derde in 2009, viel dit jaar net buiten de top-drie. De jury was ook in 2011 zeer gecharmeerd van deze evenementen, maar zag de ‘concurrentie’ op meerdere vlakken flink groeien.

De verkiezing vereniging van het jaar is een onderdeel van het Kortebaanjaarboek 2011 dat direct na de huldiging werd gepresenteerd. In het boek is een uitgebreid juryrapport te lezen. Tevens bevat het boek een overzicht van alle kortebaandraverijen in Nederland, aangevuld met uitslagen, statistieken, interviews en fraaie foto’s van Nico Visser. Het Kortebaanjaarboek 2011 is te bestellen via de website www.kortebaanjaarboek.nl.

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.