Bemmel: Strijd tussen Doc Holiday en Eliot Charisma

9 augustus 2019 10:00

De Buitenzorg Kortebaandraverij mag met achttien paarden kwantitatief dan niet volledig bezet zijn, de organisatie is er wel in geslaagd om de beste twee kortebaners van dit moment aan de start te krijgen. Eliot Charisma en Doc Holiday wonnen dit seizoen beiden al drie keer en komen dinsdag in actie op de Teselaar. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt om 13.30.

Het is vaak een probleem om voldoende deelnemers aan de start te krijgen in Bemmel. De kortebaan ligt buiten de regio in vergelijking met de andere koersen en daardoor is het voor veel trainers, pikeurs en eigenaren een flink eind rijden. Tevens vindt de kortebaan midden in het hoogseizoen plaats, wanneer de sprintkoersen én grasbaankoersen elkaar in rap tempo opvolgen. De organisatie had goede hoop dat het dit jaar wel een vol deelnemersveld van 24 paarden zou krijgen. Helaas schreven er niet meer dan achttien deelnemers in.

Meeste aanhang

Gelukkig hebben de toppers Bemmel niet links laten liggen. Eliot Charisma zal de meeste aanhang hebben bij de totalisator. De ruin kwam dit seizoen in vier starts tot drie overwinningen en een tweede plaats. Bovendien was Eliot Charisma met Lindsey Pegram (in de finale gereden door John Dekker) de winnaar van de editie van vorig jaar op de Teselaar. Puntje van zorg is wel zijn laatste deelname in Nootdorp. Terwijl hij tijdens zijn vorige starts de concurrentie ‘verpulverde’, verloor hij vorige week dinsdag wel een aantal ritjes. Bovendien had hij moeite om zijn draf te houden.

Doc Holiday won dit seizoen ook drie kortebanen. De ruin van de Stal Meiden van Assum zegevierde in Assendelft, Venhuizen en Santpoort. Met zijn laatste zege prolongeerde hij bovendien zijn Nederlandse titel. Deze zeges boekte hij echter vanaf de basisafstand. In Bemmel gaat hij samen met pikeur Bo Sprengers voor het eerst dit seizoen met een handicap van vijf meter van start. Dat maakt de klus moeilijker.

Kanshebbers

De vraagtekens die kunnen worden gezet bij de favorieten, zorgen wellicht voor kansen voor Ronny Brandt. De ruin komt qua snelheid tekort tegen bovenstaande paarden, maar heeft vijf meter voor en strijdt bovendien voor elke meter. Dit leverde hem dit seizoen al overwinningen op in Wognum en Egmond aan den Hoef.
Pikeur John de Leeuw brengt ook relatieve nieuwkomer Furienza aan de start. De vierjarige merrie debuteerde niet onverdienstelijk in Nootdorp. Vanaf 295 meter moet zijn een ereplaats kunnen behalen. De loting is echter met Eliot Charisma als tegenstander zwaar uitgevallen.

Aad Pools brengt Limbo in de baan. Ook deze troef maakte in Nootdorp zijn debuut. Hij moest toen direct het onderspit delven tegen Eliot Charisma. Wellicht krijgt hij in Bemmel meer kansen om het kortebanen te leren. Speciale aandacht is er voor Dutch Buitenzorg, de kampioen van Nederland in 2016 en 2017. De krachtpatser van eigenaar Djimmy Schneider zag ooit in Bemmel het levenslicht, in de stoeterij van de familie Nas.

Wedden

Een weddenschap hoef je niet alleen op de baan te plaatsen. Je kunt ook online wedden via Runnerz, dezelfde organisatie als op de baan. Dan hoef je ook niet in de rij te staan. Wanneer je een nieuw account aanmaakt en minimaal 50 euro inzet, krijg je een welkomstbonus van maar liefst 25 euro. Profiteer van deze aanbieding door op onderstaande banner of hier te klikken!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.