‘Begin op tijd en treed op tegen niet willen winnen’

31 oktober 2018 13:29

De redactie van Kortebaandraverijen.nl is de afgelopen weken overspoeld met reacties op de vraag wat er beter zou kunnen op de kortebaan. Ook zijn er interessante oplossingen voor de problemen aangedragen. Het resultaat is een rapport dat wordt aangeboden aan de Kortebaanbond en kan worden meegenomen in de evaluatie van het afgelopen seizoen.

Opvallend is de positieve toon van de meeste mails. De liefhebbers genieten tijdens het kortebaanseizoen volop en zien het reageren met verbeterpunten als een manier om de sport vooruit te helpen. Het meest genoemd is het wisselende aanvangstijdstip. Het lange wachten op de eerste start is voor velen een doorn in het oog. Met het niet optimaal verdedigen van de kansen van de deelnemers wordt ook een uiterst gevoelig onderwerp aangesneden. De vaste volgers vinden massaal dat dit niet door de vingers kan worden gezien.

Alternatief systeem

Ook kunnen veel liefhebbers nog altijd niet wennen aan het bijloten. Als oplossing kwam er een interessant voorstel binnen om na de tweede omloop met twee drietallen te werken, gevolgd door een troostfinale en finale. Ook hier zitten wat haken en ogen aan, maar de redactie van Kortebaandraverijen.nl vindt het interessant genoeg om het idee voor te leggen aan de Kortebaanbond. Het alternatieve systeem wordt uitgelegd in een bijlage van het rapport.

Andere punten die in het rapport worden beschreven zijn inschrijving en uitloten, de loting, het onverwachts niet kunnen deelnemen van een pikeur, eisen aan de baan, regen, (mis)communicatie en jurering. Ook hebben we een ingezonden mail van een zeer gerespecteerde liefhebber volledig geplaatst en staan er gestelde vragen waar zomaar geen antwoord op kan worden gegeven, maar waar kritisch over nagedacht kan worden.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.