Barbert weergaloos, meer kortebaners behouden vorm

7 november 2017 08:50

De kortebaners hebben maandagavond huis gehouden op Drafcentrum Alkmaar. De sprinters domineerden in meerdere koersen en pakten diverse overwinningen. Barbert was de smaakmaker van de avond door samen met John de Leeuw te winnen over 1100 meter.

De kansen van Barbert waren voorafgaand aan de sprintkoers moeilijk in te schatten. De Amerikaan van Stal de Groningers had niet eerder gelopen op de Nederlandse langebaan en stond bovendien met een winsom van 3.750 euro (het minste van het veld) en het ongunstige startnummer negen moeilijk in de koers.

Desondanks was de ruin uit de stal van Hans Bot veel beter dan de concurrentie. Nadat Bronco Boko het duel om de leiding had gewonnen van Blackpearl Trans R, kroop Barbert vanuit het achterveld steeds verder naar voren. In de laatste bocht zette John de Leeuw definitief de aanval in en passeerde even knap als sterk Bronco Boko. Femke Schermer werd derde voor Blackpearl Trans R.

Alkmaar 2017 11 05 Koers 6
Bekijk de 1100 meter, beelden Zonneveld Services.

Openingskoers

De avond was toch al goed begonnen voor Stal de Groningers. Fuggedaboutit had op eenvoudige wijze de openingskoers gewonnen. De ruin nam samen met pikeur Tom Kooyman na start de kop en liep in de laatste rechte lijn eenvoudig weg bij de concurrentie.

Koers vier werd verrassend een prooi voor Andrea Swagerman met Thomas Bos. De ruin won overtuigend de bandenstartprocedure, behield vervolgens de kop en zag de concurrentie niet meer langszij komen. Cha Cha Cha eindigde samen met Mats Wester als derde. Ook Eliot Charisma (Marc de Jong) zegevierde. De zwarte ruin zette in de laatste bocht van de zevende koers met succes de aanval in en hield Dreamline Promise en Gideon H Renka achter zich.

Twee keer Den Dubbelden

Gently Boko won zoals verwacht de elfde koers. De merrie was groot favoriet en maakte deze status meer dan waar. Samen met Danny Brouwer bleef ze Judge Vrijthout met Ruud Pools voor. Het was de derde overwinning op rij voor de merrie van de familie Van der Zwaan.

Danny den Dubbelden won twee keer waaronder met Chakaka.

De laatste koers werd zelfs in zijn geheel gedomineerd door kortebaners. Chakaka en Danny den Dubbelden wonnen verrassend voor Fleur Swagerman, Donder Frejo en Diesel Scott. Eerder op de avond had Den Dubbelden ook al de montékoers gewonnen met voormalig Derbywinnaar Erwin Lobell.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.