Barbert op zoek naar eerherstel in Schagen

25 augustus 2015 13:54

Barbert (foto) gaat in Schagen op zoek naar eerherstel. De vierjarige hengst, die zijn debuut in Vroomshoop direct in een overwinning omzette, liet zijn achterban tijdens zijn laatste starts in de steek. De pupil van trainer Henk Grift heeft echter genoeg klasse om tijdens vrijwel elke kortebaan mee te doen om de overwinning. In Schagen heeft de Amerikaan een uitgelezen mogelijkheid om één en ander recht te zetten.

Bekijk het deelnemersveld. Klik op de paarden en pikeurs voor meer informatie. Bekijk ook het officiële document van de NDR met het deelnemersveld; de printvriendelijke versie.

Zowel in Voorschoten als in Beverwijk liet Barbert zich niet van zijn beste kant zien. In Voorschoten finishte hij weliswaar als vierde, maar dat was na bijloting en verschillende moeizame starts rechtsom. Het starten leek in Beverwijk beter te gaan, maar toen vergooide hij zijn kansen door een galoppade tijdens een kamprit in de tweede omloop. Op de Breestraat was Barbert wel de enige die de latere winnaar Obelix West een rit wist af te snoepen. Wanneer de hengst, in Schagen weer herenigd met John de Leeuw, de vorm hervindt van Vroomshoop en Hoofddorp, waar hij sterk tweede werd, is hij op de Nieuwstraat een serieuze kanshebber voor de overwinning.

Bekende hoek

De belangrijkste concurrenten voor Barbert komen uit bekende hoek. Zo is Edo Venus aan een sterke serie bezig. Na zijn overwinning in Venhuizen volgde een derde plaats in Zwanenburg. In Hoofddorp zorgde de zesjarige Oostenrijker voor spektakel door Barbert tijdens de kamprit van de finale met een fenomenale laatste jump te kloppen. In Nootdorp moest hij het echter tijdens de eindstrijd afleggen tegen Donate Groenhof, een opvallende afwezige in Schagen. Door die tweede plaats overschreed de pupil van trainer en pikeur Aad Pools de winsomgrens van 12 mille, waardoor hij voortaan is opgezadeld met een starthandicap. Dat maakt de zaken uiteraard niet eenvoudiger. Zelfs met de extra meters in het startvak heeft hij klasse genoeg om een grote rol van betekenis te kunnen spelen. Maar kan hij tien meter goed maken op Barbert?

Datzelfde geldt ook voor Attila. De ruin groeide de afgelopen jaren uit tot een heuse baanspecialist. In 2011 en 2012 won hij de koers in Schagen, terwijl hij in 2013 met starthandicap als derde finishte. Dit seizoen kwam de pupil van trainer Cees Hetteling nog niet helemaal uit de verf en ook nu kan hij gelijk aan de bak. Tegenstander Ton Jeu heeft zo’n beetje de snelste eerste meters in de benen van het gehele startveld, dus Attila moet direct in de achtervolging. Ook Prince of Moor, eveneens een deelnemer die zijn sporen op de kortebaan al ruimschoots heeft verdiend, kijkt direct tegen een ruime achterstand aan. Be Rabbit liet eerder dit seizoen al enorm snelle starts zien, maar vergiste zich na die bliksemsnelle eerste meters keer op keer in de gangen en werd galopperend uitgeschakeld. Daarom moet Prince of Moor in staat worden geacht dit klusje te klaren. De ruin is bezig aan sterk seizoen met een verrassende overwinning in Egmond aan den Hoef en een finaleplaats in Stompwijk. Zijn pikeur Marco Spin liet in Bemmel zien aanleg te hebben voor het sprintwerk.

Vuurwerk

Benieuwd zijn we naar het optreden van Obelix West. De negenjarige Deen kwam tijdens zijn eerste drie deelnames vanaf de basisafstand niet door de tweede omloop heen, maar was in Beverwijk, met een startontheffing, niet te kloppen. In Schagen mag hij bewijzen geen eendagsvlieg te zijn, maar de snelle Amalia Beemd zal hem tijdens de eerste omloop direct het vuur aan de schenen leggen. Ook de rit tussen Silvester en Pricken belooft het nodige vuurwerk. De eerste won met startontheffing in IJmuiden en bereikte daarna de vijfde plaats in Beverwijk. Pricken zorgde in De Lier voor de verrassing van het seizoen door Donate Groenhof tijdens de finale te kloppen. Dat elfjarige ruin profiteerde toen van startfouten van de favoriet. Dit deed echter aan zijn sterke optreden eerder die middag niets af. Desondanks blijft het moeilijk in te schatten waar de pupil van Piet Siderius staat ten opzichte van de concurrentie. Behoort Pricken tot de favorieten? Nee. Mag je hem daarom onderschatten? Nooit!

Easy Arrow behoort tenslotte in Schagen tot de gevaarlijke outsiders. De zesjarige merrie kwam enkele weken niet in actie, maar liet eerder dit seizoen zien de sport onder de knie te hebben. Na een tweede plaats in IJmuiden, volgden vijfde plaatsen in Voorschoten en Santpoort. Beiden keren liet de pupil van trainer Sjaak Snoek zien over een sterk eindschot te beschikken. Helaas zorgde de start rechtsom nog wel eens voor problemen. Wanneer ze die fouten achterwege laat, zijn er mogelijkheden.

ONZE TIP:
WINNEND: BARBERT
PLAATS: EASY ARROW, EDO VENUS EN OBELIX WEST

Ben je er niet bij in Schagen, maar wil je wel inzetten (inclusief het spel Winscore)? Of heb je geen zin in de rij bij de totalisator? Maak dan een account aan bij Runnerz.nl via onderstaande link, krijg 10 euro gratis en maak vanaf maandagmorgen je weddenschappen!

Voorspel paardenraces en win bij Runnerz.nl, €10 welkomstbonus!

Schagen Cijfers en Feiten 2015

Haute equipe LOGOa 600

Toonaangevend adviesbureau binnen de publieke sector op het terrein van complexe organisatorische, juridische, ruimtelijke en financiële vraagstukken.
www.haute-equipe.nlinfo@haute-equipe.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.