Barbert op jacht naar vierde zege in Warmond

28 juni 2016 14:29

Wie klopt Barbert? Dat is zaterdag de grote vraag tijdens de kortebaan van Warmond, waar 22 paarden aan de start komen. De ruin uit de stal van Hans Bot won dit seizoen al drie keer, waaronder twee weken geleden in Sassenheim. De aanvang op de Herenweg is 13.00 uur. De eerste start valt om 13.30 uur.

Bekijk het deelnemersveld. Klik op de paarden en pikeurs voor meer informatie. Bekijk ook het officiële document van de NDR, de printvriendelijke versie. 

Er staat dit seizoen geen maat op Barbert met pikeur John de Leeuw. De ruin is oppermachtig en nog steeds ongeslagen. De kortebaan in Warmond lijkt daarom een oprapertje, al zal de concurrentie daar ongetwijfeld anders over denken.

Zo wil de achterban van Tamburini graag de hegemonie van Barbert doorbreken. De ruin, die zijn titel verdedigt in Warmond, was dit seizoen al twee keer tweede achter de seriewinnaar. Ook de stal van Aad Pools is uit op een overwinning. Vorige week in Zwanenburg leek Manon Pools met Sammarco op weg naar de winst, totdat galoppades roet in het eten gooiden. Wanneer de Zweed de fouten achterwege laat, is er veel mogelijk. Ook Casanova, de winnaar vorige maand in Utrecht, is kansrijk.

Winnaar van 2010

Bijzonder is dat ook de winnaar van 2010 er nog bij is. Zam Avon won als vierjarige als grote outsider zijn tot nu toe enige kortebaan op de Herenweg. Zaterdag maakt hij zijn seizoensdebuut. Trainer en pikeur Wim van Buytene heeft ook zijn nieuwe troef Dario Prof ingeschreven. Wat deze Belgische ruin kan, moet worden afgewacht.

Later volgt op deze website een uitgebreide voorbeschouwing met de kansen van elk paard en tips. Meer informatie specifiek over het evenement in Warmond staat op de website van de organisatie www.harddraverij.nl

Ben je er niet bij in Warmond of zet je het liefste thuis in nadat je in alle rust het deelnemersveld hebt bestudeerd? Maak dan een account aan bij Runnerz.nl via onderstaande link, krijg 10 euro gratis en maak vanaf zaterdagmorgen je weddenschappen!

Voorspel paardenraces en win bij Runnerz.nl, €10 welkomstbonus!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.