Barbert maakt kwartet vol in Warmond

2 juli 2016 17:51

Barbert en John de Leeuw hebben zaterdag hun favorietenrol helemaal waargemaakt in Warmond. Op de Herenweg wonnen zij voor eigenaar Stal de Groningers hun vierde kortebaan op rij. Co Swagerman en Frans van der Blonk eindigden als tweede voor Casanova (John Dekker) en de moegestreden titelverdediger Tamburini met Jan Thijs de Jong.

Na drie zeges in evenzoveel starts in 2016 leek een overwinning voor Barbert in Warmond een abc’tje. Dat werd het echter niet. Hoewel hij gemakkelijk de laatste zes bereikte, wankelde hij in het slot van de koers twee keer. De start rechtsom ging moeizaam waardoor hij in de derde omloop een galoppade maakte tegen Sammarco. Deze Zweed met Manon Pools ging echter in de andere twee ritten met voorsprong in galop.

Karakter

In de halve finale won Casanova verrassend de eerste rit van Barbert. De Amerikaan van trainer Hans Bot toonde echter karakter en knokte zich in de andere twee ritten alsnog naar de finale. Daarin had hij weinig te vrezen van Co Swagerman, die in 2014 ook al als tweede was geëindigd in Warmond. Ondanks een starthandicap van vijf meter had hij knap de finale bereikt. Waar wel bij moet worden gezegd dat hij na de derde omloop na verlies tegen Casanova werd bijgeloot. In de finale leek hij het beste gegeven te hebben en liep hij nauwelijks in op de uiteindelijke winnaar. Tamburini eindigde als vierde. In de troostfinale was hij moegestreden na een zware koers. Vooral zijn ritten in de halve finale tegen Co Swagerman waren om van te smullen.

De organisatie kan tevreden terugkijken op de middag. Het weer en de publieke belangstelling waren goed. De omzet bij de totalisator was met bijna 19.000 euro ook meer dan vorig jaar.

Tags: ,

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.