Koersen in Alkmaar verplaatst naar 18 december

8 december 2017 13:49

Vanwege de winterse weersomstandigheden wordt er maandag niet gekoerst op Drafcentrum Alkmaar. De NDR heeft de meeting in zijn geheel verplaatst naar maandag 18 december.

Barbert gaat tijdens deze koersdag voor zijn derde zege op rij op Drafcentrum Alkmaar. In koers vijf gaat hij samen met Jaap van Rijn als favoriet van start in een koers over 1720 meter.

De troef van Stal de Groningers won vorige maand de 1100 meter-koers in Alkmaar en was vervolgens ook de beste over de langere afstand. Maandag treft Barbert onder andere Final Magic die de afgelopen twee seizoenen in totaal tot zes starts op de kortebaan kwam.

Kwalificatieproef

Kortebaanliefhebbers die van plan zijn om af te reizen naar Alkmaar, kunnen het beste vroeg aanwezig zijn. Om 18.00 uur komt namelijk Blackpearl Trans R met trainer Aad Pools in de baan. De merrie werkt een kwalificatieproef af.

Blackpearl Trans R werkt  een kwalificatieproef af.

Er komen later op de avond nog meer kortebaners in actie. Zo ontmoeten Cycloon Frejo, Bronco Boko, Quiby des Caillons en Adelaar elkaar in koers drie. Een koers later komen Donder Frejo, Diesel Scott en Arvid Boko in de baan.

Monté en amateurrijders

Koers acht is een montékoers. Elma Alki, Andrea Swagerman en Viking Cehere ontmoeten daarin voormalig Derbywinnaar Erwin Lobell, die de voorgaande twee montékoersen won in Alkmaar. Een koers later starten onder andere Fleur Swagerman, Dashing Dragon, Cha Cha Cha, Bijou Cartouche en Cassandra D.

Eliot Charisma, die op 6 november won in Alkmaar, komt in koers tien in actie tijdens de montékoers met Chantal van Ooijen. Hij treft hierin Blossom Energy met Samantha Stolker. Tijdens de slotkoers staat Dumarion Metjo met John de Leeuw ingeschreven. De combinatie eindigde de vorige keer knap als tweede.

Wedden

Runnerz heeft een mooie aanbieding voor alle kortebaanliefhebbers. Iedereen die nu een account aanmaakt op de website van de wedorganisatie en inzet op de langebaan kan een welkomstbonus van maar liefst 25 euro krijgen! Je bestudeert thuis op je gemak de deelnemers, hoeft niet in de rij te staan en zet via Runnerz.nl direct in! Klik op onderstaande banner en meld je aan!

Runnerz.nl - wedden op paarden - €10 welkomstbonus!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.