Barbert en John de Leeuw winnen Hillegom

15 september 2017 18:11

Barbert en John de Leeuw hebben namens Stal de Groningers vrijdag de kortebaan van Hillegom gewonnen. De combinatie won met speels gemak van zijn tegenstanders en zette in de finale ook thuisfavoriet Blue Diamond As en Rob de Vlieger opzij.

In de eerste twee omlopen kreeg Barbert nog het meeste tegenstand. Tegen Obelix West moest de troef uit de stal van Hans Bot zich één rit flink strekken en Burney Boshoeve snoepte in de tweede omloop zelfs een rit af van de uiteindelijke winnaar. Vervolgens had hij in de halve finale weinig te duchten van stalgenoot Next Wind, die twee keer in galop ging. In de finale maakte Barbert de vijf meter achterstand in het startvak tegen Blue Diamond As in een oogwenk goed en reed eenvoudig naar de bloemen.

Starthandicap

Het was alweer de negende kortebaanoverwinning van Barbert. Hierdoor is hij voortaan opgezadeld met de maximale starthandicap van tien meter. Met een leerlingpikeur kan hij echter nog vijf meter ontheffing krijgen. Pikeur De Leeuw had sowieso een goede middag op de Meerlaan. Naast de overwinning met Barbert greep hij ook het brons met Next Wind. Vanaf de halve finale nam Rick Wester achter hem plaats.

Zowel Blue Diamond As als Next Wind had met enig fortuin de beslissende fase van de koers bereikt. De eerste profiteerde van galoppades van favoriet Calistokingsdeep in de tweede omloop. Next Wind hoefde in de tweede omloop helemaal niet in actie te komen, omdat Iron Migliore geblesseerd de strijd moest staken. Blue Diamond As haalde uiteindelijk zelfs de finale na drie mooie ritten tegen Blackpearl Trans R. De merrie met Manon Pools ging oppermachtig tot de derde omloop, maar was hierin na de eerste rit moegestreden. Uiteindelijk kwam de winnares van 2013 niet verder dan de vierde plaats.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.