Axel Cartouche wint op gras van Emmeloord

30 juni 2016 08:39

Axel Cartouche heeft woensdag gewonnen op de grasbaan van Emmeloord. De negenjarige ruin was de sterkste tijdens de tiende koers van de dag, de ‘Wensink Automotive-prijs’. Een mooi succes voor trainster en eigenaresse Denise Pennekamp.

Axel Cartouche (foto) hield op de grasbaan in Emmeloord onder andere Future Boko, die onlangs debuteerde op de kortebaan in Zwanenburg, met Thomas Bos op de sulky achter zich. Bimbo de Folie, dit seizoen eenmalig aan de start in Vroomshoop, met pikeur Jan Willem Kromkamp kwam als achtste binnen. Het betekende voor Axel Cartouche, die dit jaar startte in Wognum en de tweede omloop bereikte in Venhuizen, zijn tiende overwinning op de langebaan.

Aangezien het kortebaanseizoen zich langzaam maar zeker op gang komt, startten er in Emmeloord niet veel kortebaners. Emir Frisia, gedebuteerd in Sassenheim, werd met Heidi Appel op de sulky tweede tijdens de tweede koers. Zephir finishte eveneens als tweede, maar dan in de zesde koers. De razendsnelle starter uit de stal van Cees Imming bleef onder andere Classic Bennesse voor, die als vierde aantikte. Ook Doctor Melfi, die in zowel in Wognum als in Venhuizen de tweede omloop haalde, eindigde als tweede tijdens haar koers. 

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.