Axel Cartouche wint in Nootdorp

7 augustus 2012 18:01

Wim van der Mespel heeft dinsdag in Nootdorp beslag gelegd op de prestigieuze Zilveren Zweep. De kampioenspikeur pakte de winst met Axel Cartouche. In de finale rekende de combinatie af met Gilbert C.R. en Christophe de Groote. Tusee JL werd sterk derde voor de moegestreden en bijgelote Arctic Challenge.

Het was de eerste keer dat de combinatie Axel Cartouche en Wim van der Mespel samen op pad ging. Tijdens de vorige deelnames van de ruin was Denise Pennekamp de stuurvrouw. Dit resulteerde in Rotterdam al tot een klein succesje met de derde plaats. Daarna ging het moeizamer, ook met vijf meter ontheffing.

Wim van der Mespel maakte zijn status als kampioenspikeur dinsdag in Nootdorp volledig waar. Hij profiteerde optimaal van zijn startvoordeel en gaf de concurrentie nauwelijks een kans. Alleen Gilbert C.R. kon in de finale goed partij geven.

Tusee JL pakte de derde plaats. De Belgische ruin was in de vierde omloop logischerwijs niet in staat om de tien meter achterstand bij de start op Axel Cartouche te achterhalen. Arctic Challenge werd vierde. De pupil uit de stal van Cees Imming verloor in de derde omloop van de uiteindelijke winnaar, maar werd bijgeloot. Trainer Cees Imming nam in de beslissende fase van de koers zijn plek op de sulky in.

Een uitgebreid verslag is vanaf vrijdag te lezen in Draf & Rensport.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.