AUDIO: ‘Ze stonden weer de goede kant op’

15 oktober 2019 16:50

De overwinning ging weliswaar naar Dutch Buitenzorg, maar het kan niet anders dat de Super Vrienden van Kortebaandraverijen.nl met veel plezier terugkijken op de kortebaan van ’t Zand. Na een maand waarin zowel Gaya Vip en Fip Junior niet uit de verf kwamen, lieten ze op de Keinsmerweg zien uit het juiste hout gesneden te zijn. Gaya Vip bekroonde een ijzersterk optreden met de derde plaats, terwijl Fip Junior zelfs de eindstrijd wist te halen.

John Dekker (Fip Junior) en Caroline Aalbers (Gaya Vip) waren vanzelfsprekend in hun nopjes met het sterke optreden van hun twee pupillen. Aalbers: “Ik ben super tevreden over vanmiddag. Het allermooiste was natuurlijk geweest wanneer ze allebei de finale hadden gehaald, maar Dutch Buitenzorg was gewoon te sterk voor ons. Desondanks ben ik ontzettend blij dat ze allebei weer goed draaiden en netjes wegliepen. Ze stonden vandaag weer de goede kant op.”

Perspectief

Dat Gaya Vip en Doc Holiday de troostfinale afwerkten in de verkeerde baan ontging het wedstrijdsecretariaat en de keurmeesters volledig. “Bo vroeg me nog of zij niet nummer vier had, maar de startpalen stonden nu eenmaal zo”, kijkt de trainster uit Callantsoog terug. “Na de ritten tegen Dutch Buitenzorg was Gaya erg vermoeid en twijfelde ik of we nog derde konden worden. Doc draaide echter moeizaam linksom waardoor deze fout gunstig uitpakte.”

Voor John Dekker was het zijn vierde finaleplaats dit seizoen, maar opnieuw kwam hij niet aan winnen toe. De kortebaankampioen van 2009 was echter ook realistisch. “Natuurlijk wil je de finale ook winnen, maar Fip Junior is op waarde geklopt. Zowel Fip als Gaya hadden afgelopen weken moeite met de startprocedure, maar na een behandeling liepen ze vandaag weer als vanouds. Dat biedt perspectief voor volgend jaar.”

Luister hier het interview met Caroline Aalbers terug en hier het interview met John Dekker.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.