AUDIO: ‘Weinig paarden sneller dan Chief One’

2 oktober 2021 07:48

Het kan dit seizoen niet op voor Rick Wester. De eerste man van Stal de Groningers waait van succes naar succes en veroverde in Lisse met een enorme voorsprong zijn eerste kampioenschap bij de pikeurs. Op de Heereweg reed hij zijn beide paarden naar de finale, waarna Lindsey Pegram de klus achter Chief One klaarde. De zevenjarige ruin won zijn derde kortebaan van dit seizoen en deed dat met een imponerende overmacht. Wester weet waarom. “Er zijn maar weinig paarden sneller dan Chief One.”

Wester verscheen in Lisse vol vertrouwen aan de start, maar rekende er niet op dat het zo goed zou gaan. “Ik had niet verwacht dat ik met beide paarden de finale zou halen. Het zijn allebei goede paarden, maar Chief One was de laatste paar keren wat minder. Vandaag gedroeg hij zich echter weer redelijk goed. Als hij eenmaal weg is, is hij moeilijk te kloppen. Tijdens het Nederlands kampioenschap moest hij de hele middag in de achtervolging en dat brak hem tijdens de finale op. Maar op snelheid zijn er maar weinig die sneller zijn.”

Ondanks de snelheid van Chief One koos Wester voor de finale voor zijn tweede deelnemer, Panic Launcher. Een misvatting, want de winnares van Enkhuizen ging twee keer van de benen. “Ik verwachtte de finale gemakkelijk te winnen met Panic Launcher. Tijdens de start van de eerste finalerit gleed ze uit. Dat kan gebeuren. De tweede rit moesten we achterom wat risico nemen, waardoor ze wat druk werd en ze harder wilde dan ik. Daardoor maakte ze opnieuw een sprongetje. Het was geen grote fout, maar ze gaven wel de vlag. Jammer, want ik reed om te winnen. Ik heb nu Chief One twee keer niet gekozen in de finale en beide keren ben ik geklopt.”

Luister hier het hele interview met Rick Wester terug.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.