AUDIO: ‘Vooraf getekend voor een tweede plaats’

24 september 2021 19:44

Jet Bianco groeide donderdag uit tot de verrassing van de middag. De vijfjarige merrie werkte tot de koers in Enkhuizen een anoniem seizoen af, maar steeg op de Paktuinen boven zichzelf uit. De pupil van Caroline Aalbers plaatste zich knap voor de finale en greep net naast de hoofdprijs. Desondanks was de trainster uit Callantsoog diktevreden. “Vooraf teken je voor een tweede plaats.”

Wat was er gebeurd wanneer Jet Bianco tijdens de finale was blijven draven? De merrie nam -op weg geholpen door een startontheffing- tijdens de beslissende rit van de finale een mooie voorsprong en leek op weg naar een verrassing. Helaas voor zijn achterban sprong ze halverwege het parkoers met nog een kleine voorsprong op Panic Launcher weg en moest genoegen nemen met een tweede plaats.

Haar pikeur Caroline Aalbers berustte in de afloop. “Vooraf teken je voor een tweede plaats. Toch waren we heel goed weg tijdens de kamprit en lagen een heel stuk voor. Ik keek achterom en zag Panic Launcher echter heel hard inlopen. Ik kon de hele middag heel goed aan haar rijden, maar ik denk dat ze zich verstapte op die drempel op het parkoers en sprong. Jammer, hoewel ik denk dat we ook lopende waren geklopt.”

Gebruiksaanwijzing

Met haar finaleplaats toonde Jet Bianco aan een prima sprinter te zijn, zeker omdat er na de koers in Medemblik enige twijfels waren gerezen. Aalbers: “We vragen ons af waarom ze springt, omdat ze heel goed draaft. Wellicht ging het hier beter omdat deze baan in vergelijking met Medemblik vlakker en rechter is. Op Duindigt kwam ze ook niet uit de verf omdat ze remde voor de bochten.”

Niet voor het eerst liet Gaya Vip zich een kans op een klassering ontglippen. Nadat ze Archange de Jiel achterlangs had geklopt lag de weg naar de 3e omloop open, maar opnieuw gooide ze haar eigen glazen in. Aalbers houdt echter vertrouwen. “Zonde dat het vandaag met Gaya Vip niet lukte. Dan duurt het net even te lang in het startvak en weet ze niet meer of ze door mag of niet. Ze wordt huiverig en wacht dan te lang. Dan is haar tegenstander al gestart. Ze heeft vaak pech. Het is jammer dat ze een te lange gebruiksaanwijzing heeft. Dat maakt haar een moeilijk paard voor de kortebaan. Haar snelheid is zeker goed genoeg. Ze heeft gewoon een keer een beetje geluk nodig.”

Luister hier het hele interview met Caroline Aalbers terug.

Wellicht ging het hier beter omdat deze baan in vergelijking met Medemblik vlakker en rechter is

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.