AUDIO: ‘Ronny Brandt is in de vorm van z’n leven’

12 juli 2019 13:38

Drie keer gestart, twee overwinningen, één keer tweede. Ronny Brandt kent een zeldzaam goede start van het kortebaanseizoen. De Italiaan won onaangevochten in Egmond aan den Hoef en bezorgde daarmee John de Leeuw zijn vijfde zege op rij op het parkoers over de ‘Hoever S’. De Leeuw was daarom lyrisch over de Italiaan. “Ronny Brandt is in de vorm van zijn leven.”

“Hij is zo sterk bij de start geworden”, legt De Leeuw de spectaculaire prestaties van Ronny Brandt uit. “Dat had hij vorig jaar niet. Toen had ‘ie altijd een twijfel, maar nu brandt hij gewoon weg. Ik kan met hem doen wat ik wil. Dat is enorm prettig.”

De Leeuw keek ook terug op het optreden van favoriet Calvados Chess, die al tijdens de eerste omloop werd uitgeschakeld. “De eerste rit was heel krap, maar had Calistokingsdeep de binnenbocht. Dat brak hem op. Tijdens de derde rit wilde hij minder draaien bij de start en dan is het verloren. Na die eerste harde rit was het tijdens de derde rit al stukken minder. Ik voelde dat hij het had gehad. Dat is natuurlijk geen pluspunt.”

Luister hieronder het hele interview terug. Of download het interview als MP3.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.