AUDIO: Pegram en De Jong over Eliot Charisma

15 juli 2019 13:20

Voor Lindsey Pegram en Mark de Jong ontaardde de kortebaan van Hoofddorp in een heerlijke middag. Hoewel de achtjarige ruin keer op keer moest opboksen tegen vijf of tien meter achterstand ten opzichte van zijn tegenstanders kwam de nu zevenvoudig kortebaanwinnaar geen moment in de problemen en won met groot machtsvertoon de koers over de Kruisweg.

Pegram had op de sulky genoten. “Wat een paard, niet normaal waar hij het vandaan haalt. Ik heb echt diep respect voor het paard en voor hoefsmid Wim van der Mespel. Hij heeft er voor gezorgd dat er extra demping tussen de ijzers kwam. Ik heb echt geen moment gedacht dat het allemaal te veel werd voor Eliot. Het is echt een heel bijzonder paard.”

Waar dochter Dominique bij de finish haar zenuwen met grote moeite de baas kon, had haar vader Mark de Jong langs de hekken ontspannen naar de verrichten van zijn pupil gekeken. “Ik had er wel vertrouwen in. Door die vijf meter extra kan hij gemakkelijker draaien in het startvak. Ik stond ongeveer ter hoogte van start en zag elke keer dat hij het gat al bijna had dichtgelopen. Ik heb eigenlijk een heel ontspannen middag gehad.”

Luister hieronder de interviews terug of download als MP3: Lindsey Pegram, Mark de Jong.

 

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.