AUDIO: ‘Panic Launcher beter op de straat dan op de baan’

24 september 2021 12:53

Panic Launcher leek dit seizoen niet in haar beste vorm. Ze finishte weliswaar één keer als derde op Duindigt, maar tijdens het Nederlands kampioenschap werd ze tijdens de eerste omloop kansloos geklopt door Calistokingsdeep. In Enkhuizen kwamen haar kwaliteiten weer bovendrijven. Op de Paktuinen kwam ze vrijwel geen moment in de problemen en pakte met een imponerende overmacht de bloemen. Haar pikeur Rick Wester had een eenvoudige verklaring voor de masterclass die Panic Launcher weggaf. “Ze is op de straat beter dan op de baan.”

“Panic Launcher is een paard met heel veel snelheid en potentie, maar het kwam er telkens niet uit”, beschouwt Wester na afloop op het stalterrein na. “Vandaag zat alles mee en voelde ze beter aan dan ooit tevoren. Ze gaat eigenlijk -net zoals Ronny Brandt- beter op de straat dan op een baan zoals die van Duindigt. Op een straat zijn ze meer opgesloten. Op Duindigt heb je een breed startvak en een brede baan; ze kunnen alle kanten op. Hier zijn ze meer gefocust. Het is smaller en ze kunnen alleen maar rechtuit. Voor sommige paarden is dat juist goed, voor anderen wat minder.”

Op de Paktuinen kwam de combinatie geen moment in de problemen. Tijdens de finale ging Jet Bianco weliswaar met voorsprong van de benen, maar volgens Wester had Panic Launcher haar tegenstander ook op snelheid geklopt. “Jet Bianco was telkens heel vlot het startvak uit, maar Panic Launcher blijft versnellen. Hoe langer het is, hoe harder ze gaat. Voor mijn gevoel had ze de kamprit van de finale ook lopende gewonnen, maar zo ging het iets gemakkelijker.”

Luister hier het hele interview met Rick Wester terug.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.