AUDIO: ‘McSpirit kreeg steeds meer vertrouwen’

15 september 2019 10:45

Chief One maakte in Hillegom de verwachtingen waar door zijn tweede kortebaan van het seizoen te winnen. Volgens zijn pikeur John de Leeuw heeft het starten als favoriet ook zijn nadelen. Dat hij ook zijn tweede paard McSpirit naar de eindstrijd zou loodsen, had de toekomstig pikeurskampioen niet verwacht.

“De druk was hoog”, kijkt De Leeuw terug. “Ik had een weliswaar een knap paard voor de kar, maar het moet nog wel even gebeuren. Ik had er echter een goed gevoel over. Chief One beweegt goed en is prima in orde. Toch heeft hij me eerder dit seizoen twee keer in de steek gelaten. Dat ik dacht dat ‘ie nog fris was, maar toen was het in één keer over. Daar was ik een beetje bang voor.”

Vertrouwen

Tijdens de finale moest Chief One het opnemen tegen De Leeuw’s tweede paard McSpirit, die mede dankzij een startontheffing knap de finale haalde. De Leeuw moest op de Meerlaan flink aan het werk. “Ik had hem nog nooit gewerkt en wist eigenlijk niets van dat paard. Ik hoorde alleen dat hij heel hard kon lopen. In eerste instantie was ‘ie heel druk, maar door vaak heen en weer te lopen, kreeg hij steeds meer vertrouwen. Ineens kon ik hem lekker sturen en naar mijn hand zetten. Wanneer hij maandag in Medemblik weer zo gaat, heb ik goede hoop.”

Luister hier het hele interview met John de Leeuw terug.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.