AUDIO: ‘Kwestie van rustig zitten en genieten’

7 augustus 2019 11:56

Lindsey Pegram beleeft prachtige weken. Ze won vier van de laatste vijf kortebanen en reed dinsdag in Nootdorp net zoals in IJmuiden haar beide paarden naar de finale. Dat leverde echter wel een probleem op –een luxeprobleem wel te verstaan- want welk paard te rijden in de finale?

“Het was een moeilijke keuze”, legt de regerend kortebaankampioene uit. “Ik rijd al jaren voor Bert de Boer, maar nu inmiddels ook al twee jaar voor Mark de Jong. Het maakte Bert niet uit of ik Southwind Raptor wilde rijden tijdens de finale, terwijl Mark wel liever had dat ik achter Eliot Charisma zou blijven.”

Pegram koos dus voor Eliot Charisma, maar kon niet voorkomen dat Southwind Raptor er met de eerste prijs vandoor ging. De eerste nederlaag van Eliot Charisma dit seizoen. Pegram: “Hij had moeite om zijn loop te houden en zat constant tegen een fout aan. Wim van der Mespel zei al tijdens het beslaan dat hij erg last had van harde hoeven. Dat kan heel goed; Zero Option Lane had daar ook altijd last van.”

Klappen

Het was uiteindelijk Wim van der Mespel die Southwind Raptor tijdens de finale begeleidde naar de overwinning. Hoewel hij de finale won, voelde het niet als een overwinning voor de kortebaankampioen van 2011. “Nee, ik heb alleen de honneurs waargenomen. Wanneer ik hem vanaf de tweede omloop had gereden was het anders geweest.” Desalniettemin had Van der Mespel genoten van de Amerikaan. “Dat paard maakt enorme klappen. Binnen vijftien meter is ‘ie op snelheid en klaar. Ik reed strak weg en had Lindsey al vrij snel te pakken. Dan is het een kwestie van rustig zitten en genieten.”

Luister hieronder de interviews met Lindsey Pegram en Wim van der Mespel terug of download als MP3 (Pegram, Mespel).

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.