AUDIO: Jaap van Rijn over Chief One

3 juni 2019 20:23

Hij haalde weliswaar niet het podium, maar het was Chief One die vrijdag op de Kerkstraat in Wognum uitgroeide tot de smaakmaker van de middag. Helaas raakte de vijfjarige ruin van Stal de Groningers geblesseerd waardoor hij werd teruggetrokken voor de strijd om de derde en vierde plaats. Desondanks was trainer en pikeur Jaap van Rijn zeer te spreken over de prestaties van zijn pupil.

“Eigenlijk was er de hele middag niets aan de hand, maar tijdens de kamprit tegen Hero Baldwin heeft hij zichzelf flink geraakt”, kijkt Van Rijn terug. “Voor de halve finale tegen Calistokingsdeep hebben we hem andere kamassen aangedaan, maar hij sloeg zelfs daar overheen. Tijdens de kamprit durfde hij niet meer te lopen en heb ik hem bewust teruggenomen. Hij had een diepe snee en daarom hebben we hem ook teruggetrokken voor de troostfinale. Dat wilde ik hem niet aandoen.”

Ondanks de vierde plaats was Van Rijn dik tevreden met het optreden van zijn pupil. “We moeten wat veranderen aan de ijzers en de kamassen. Als hij dan nog iets kan verbeteren, zit er een overwinning in.”

Luister hieronder het hele interview terug.

Of download het interview als MP3.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.