AUDIO: ‘Hier doe je het allemaal voor’

20 september 2019 10:29

Het zat Manon Pools dit seizoen niet mee. Met Blackpearl Trans R leverde ze weliswaar een grootse prestatie in Voorschoten, maar daar bleef het bij. In Enkhuizen rekende ze zeer overtuigend af met de misère. Ze liet Doc Holiday ver boven zichzelf uitstijgen en reed ook Hero Baldwin naar een prima derde plaats. Pools had dus weer alle reden tot lachen.

Met een glimlach van oor tot oor nam Manon Pools na afloop de felicitaties in ontvangst. De zege op de Paktuinen was haar eerste overwinning na iets meer dan een jaar, toen zij met de toen debuterende Janus Boshoeve won in Hillegom. “Hier was ik inderdaad weer eens aan toe”, vertelt een zichtbaar genietende Pools. “Hier doe je het allemaal voor. Heerlijk om weer zo’n middag te hebben.”

Met Doc Holiday had ze veruit het beste paard van de middag voor de kar. “Doc Holiday is een kippenvelpaard, met heel veel snelheid”, blikt Pools terug. “Ik heb enorm genoten. Tijdens het voorwerken voelde hij al super aan. In de eerste omloop was hij nog wat heet, maar dat verbeterde gedurende de middag. Hij groeide in de koers.” Hero Baldwin maakte het succes compleet voor Pools. De vijfjarige hengst viel tot donderdag tegen, maar liet in Enkhuizen eindelijk weer eens zien wat hij in zijn mars heeft. Pools: “Ik ben supertrots op Hero Baldwin. Zoals hij vandaag ging, is het jammer dat het seizoen alweer bijna voorbij is. Hij ging erg sterk vandaag en ik heb hem op geen fout kunnen betrappen. We zijn weer groots met hem.”

Kampioenschap

Tussen alle festiviteiten rond Doc Holiday door viel ook de eerste beslissing in de diverse klassementen die na elke kortebaan worden bijgehouden. Omdat Lindsey Pegram buiten de punten bleef, heroverde John de Leeuw zijn titel bij de pikeurs. “Toen het zover was, besefte ik me dat niet”, bekende De Leeuw. “Maar ik wist natuurlijk al dat die strijd was gestreden. Het verschil was zo groot, het kon eigenlijk niet meer mis.”

Lindsey Pegram gaf De Leeuw nog heel lang partij, maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven. “Met nog negen kortebanen te gaan, kon het nog  raar lopen. Lindsey (Pegram, red.) heeft de beschikking over Southwind Raptor, Eliot Charisma en Calistokingsdeep. Dat zijn paarden die je liever niet tegenkomt. Uiteraard hebben mijn paarden het ook voortreffelijk gedaan.”

Luister hier naar het hele interview met Manon Pools en hier met John de Leeuw.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.