AUDIO: ‘Het zat er aan te komen’

15 oktober 2019 11:27

Het seizoen van Dutch Buitenzorg leek op een deceptie uit te draaien. De tweevoudig kampioen van Nederland maakte dit jaar zijn rentree na een periode van blessureleed, maar kon in eerste instantie niet overtuigen. In Heemskerk en Purmerend leek hij weer boven te komen drijven, maar desondanks kwam hij niet verder dan twee vierde plaatsen. In ’t Zand maakte de negenjarige ruin zijn seizoen in één klap goed door onaangevochten de winst te pakken.

Een surprise van jewelste, hoewel eigenaar en pikeur Djimmy Schneider wist wat zijn paard in huis had. “Het zat er aan te komen, want hij verbeterde elke koers. Voor vandaag besloot ik hem helemaal open te gooien, bijvoorbeeld zonder sjek. Omdat hij anders was ingespannen, voelde hij het tijdens het voorwerk al heel anders aan en pakte hij het bit goed op. Je kunt wel zeggen dat dat goed heeft uitgepakt.”

Voor Schneider was het zijn vijfde overwinning op de kortebaan, de vijfde ook met Dutch Buitenzorg. Na drie overwinningen in 2017 (Middenbeemster, Purmerend en het Nederlands kampioenschap in Medemblik) en één vorig jaar (De Lier) maakte de flink aan weg timmerende volkszanger in ’t Zand het quintet vol. Op de vraag hoe Schneider deze zege ging vieren, was hij kort. “Ik denk dat het een latertje wordt vanavond.”

Luister hier het interview met Djimmy Schneider terug.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.