AUDIO: ‘Het ging heel gemakkelijk vandaag’

15 juni 2019 14:25

Lindsey Pegram heeft eindelijk haar eerste kortebaanzege van 2019 te pakken. Met Calistokingsdeep finishte de regerend kortebaankampioen al twee keer als tweede, maar met Eliot Charisma was het in Sassenheim voor het eerst dit seizoen raak. Met de pupil van trainer Mark de Jong kwam ze geen moment in de problemen, hoewel Pegram tijdens de tweede omloop hard in aanraking kwam met het asfalt.

Pegram kan zich het voorval nog goed voor de geest halen. “Calisto ging aan de loop met me. Honderd meter voor de streep zag ik iedereen stappen op z’n gemak. Ik ben als een gek gaan schreeuwen, maar John (de Leeuw, red.) had het gewoon niet door. Het was een flinke botsing. Ik heb nu last van m’n ribben en een flinke bult op mijn hoofd.”

Gelukkig kon Pegram haar weg vervolgen en boekte met Eliot Charisma een oppermachtige zege. “Het ging heel gemakkelijk vandaag. Tijdens de eerste omlopen een springende tegenstander en eentje die te vroeg van start ging. Het mocht gewoon lukken vandaag.” Nadeel van zijn overwinning is dat Eliot Charisma voortaan is opgezadeld met een starthandicap. Pegram is echter vol vertrouwen. “Alles zal moeten kloppen. Hij start zo ontzettend snel, dat ik het met vertrouwen tegemoet zie.”

Luister hieronder het hele interview terug. Of download hier.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.