AUDIO: ‘Grootste tegenstander Lordspirit is hijzelf’

17 september 2019 02:03

John de Leeuw won in Medemblik zijn tiende kortebaan van dit seizoen, maar het was Krista Timmer die de show stal op de Nieuwstraat. Ze reed haar beide paarden naar de halve finale en legde uiteindelijk beslag op de tweede en derde plaats. Een mooi resultaat, maar er had volgens Timmer meer in gezeten.

Uiteraard was Timmer zeer te spreken over Lordspirit en Feria de Rheve, maar ze besefte dat Lordspirit de zege uit zijn handen had laten glippen. “De grootste tegenstander van Lordspirit is hijzelf”, vertelt ze na afloop op het stalterrein. “Dat is enorm zonde. Wanneer dat niet zo was, had hij dit seizoen veel meer kunnen verdienen. Hij won sterk de eerste finalerit en daarna gokte ik op de kamprit, omdat hij toen weer zijn goede kant op draaide. Helaas trok hij toen zijn benen weer bij elkaar. Het is niet anders, maar ik baal als een stekker.”

Antwoord

Waar Timmer baalde, straalde John de Leeuw na zijn tiende seizoensoverwinning. Zijn Archange de Jiel wankelde enkele keren, maar schreef uiteindelijk toch de koers op zijn naam. “Het lijkt wel hoe vermoeider hij is, hoe harder hij gaat lopen. Zo had ik tijdens de eerste finalerit geen antwoord op Lordspirit, maar in een tweede rit lijkt Archange de Jiel meer wakker. Heel apart.” Met zijn tiende overwinning van het seizoen kan De Leeuw de pikeurstitel vrijwel niet meer ontgaan. “Het is nog maar een paar puntjes te gaan. We wachten rustig af.”

Luister hier het hele interview met Krista Timmer terug en hier het hele interview met John de Leeuw.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.