AUDIO: ‘Ging zoals Lindsey had voorspeld’

12 september 2019 22:58

Lindsey Pegram zat voor de kortebaan van Purmerend met een luxe-probleem. De eigenaren van de paarden met wie ze dit seizoen furore maakte wilden alle drie starten in Purmerend. Aangezien de regerend kortebaankampioene maar met twee paarden mocht starten, moest ze één van haar deelnemers door iemand anders laten rijden. De keuze viel op Calistokingsdeep, die aan leerlingkampioen Bo Sprengers werd toevertrouwd. Een gouden zet; de gelegenheidscombinatie won meteen.

Uiteraard was Sprengers erg te spreken over de tienjarige ruin, die de teller van de leerlingkampioene op zes overwinningen bracht. “Het is een heel fijn paard om te rijden. Lindsey (Pegram, red.) heeft mij van tevoren goed uitgelegd waar op te letten. Het klopte allemaal; het ging precies zoals Lindsey had voorspeld.”

Verdiend

Na vijf tweede plaatsen was Calistokingsdeep heel erg toe aan een overwinning, vond ook Sprengers. “Ja, deze zege heeft hij echt wel verdiend. Wanneer je zo vaak tweede wordt, mag je ook wel een keer winnen. Hij maakte het nog wel spannend tijdens de finale. Hij liet zich tijdens de tweede rit zomaar voorbij lopen. Gelukkig maakte hij het toch nog af.”

Wanneer Sprengers zich nog niet zeker waande van een tweede opeenvolgende titel bij de leerlingen, maakte deze zege, haar vierde van het seizoen, aan alle onzekerheid een einde. “Die titel komt nu wel heel erg in zicht. Mijn voorsprong is zodanig groot, dat het vanaf nu een kwestie van aftellen is.”

Luister hier het hele interview met Bo Sprengers terug.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.