AUDIO: ‘Getroffen met de binnenbocht’

14 augustus 2019 21:41

John de Leeuw heeft de smaak van het winnen weer te pakken. De zesvoudig kortebaankampioen moest de afgelopen weken Bo Sprengers en met name Lindsey Pegram regelmatig voor laten gaan, maar na Beverwijk was het in Bemmel opnieuw raak. Met Ronny Brandt won hij de Buitenzorg Kortebaandraverij Bemmel, de derde seizoenszege van de Italiaanse ruin dit seizoen.

Een afgetekende overwinning was het zeker niet. “Het zat een beetje mee vandaag en hij trof het tijdens de finale met de binnenbocht”, kijkt De Leeuw terug. “Dat maakte zeker verschil. Je kon die bocht ook nog een beetje afsnijden en dat kon niet in die andere baan.”

Revanche

Met zijn derde seizoenszege revancheerde Ronny Brandt zich voor een mislukte start in Santpoort, die hem slechts een vierde plaats opleverde. De Leeuw: “Hij was die dag niet te houden en draafde minder. Hij heeft een kleine blessure gehad en kon daardoor niet optimaal trainen. Voor Bemmel hebben ze dat gelukkig wel kunnen doen.”

Door zijn zege is de strijd om de pikeurstitel weer helemaal open. “Spannend toch? Wanneer je er aan meedoet, wil je winnen. Uiteraard speelt dat mee. Wanneer je er goed voor staat en je hebt de paarden er voor, waarom niet?”

Luister hieronder het hele interview met John de Leeuw terug of download als MP3.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.