AUDIO: ‘Geen gekke dingen gedaan’

26 september 2019 09:39

Poging drie was raak voor Mats Wester, die in Roden met Ronny Brandt zijn eerste overwinning op de kortebaan boekte. Na snelle uitschakelingen in Purmerend en Enkhuizen hield de combinatie in Roden het hoofd koel en draafde sterk naar de bloemen.

Wester viel overigens weinig te verwijten tijdens z’n eerste twee starts met de koploper in het klassement ‘Kortebaanpaard 2019’, want beide keren werd hij uitgeschakeld door de latere winnaar. Wester: “Ze leggen je wel druk op wanneer ze zeggen dat het een heel gemakkelijk paard is. Daar moet je mee om kunnen gaan. Gelukkig is het deze keer gelukt om te winnen.” Wester had daarbij ook tips gehad van zijn broer Rick Wester en John de Leeuw. “Rick heeft alleen gezegd: ‘Hou je koppie er bij’. John wees me er op vooral geen gekke dingen te doen en de rust te bewaren.”

Wester zit een langere loopbaan op de kortebaan wel zitten. “Zoals het nu gaat, blijf ik graag op de kortebaan actief. Het is een heel mooie discipline in de drafsport. Ik blijf het daarom graag doen.”

Thuiswedstrijd

Voor eigenaar Michel Roggen verloopt het seizoen als een droom. De overwinning van Ronny Brandt was het zoveelste succes voor zijn Stal de Groningers. Roggen: “Dit is echt ongekend. Het loopt en het blijft lopen. Dit is de elfde overwinning van het seizoen, echt niet normaal. Roden beschouw ik als een thuiswedstrijd, dus ik ben heel blij dat we hier winnen. Ik heb nog getwijfeld om Ronny Brandt met John de Leeuw vanaf 305 meter te laten starten, maar ik heb er toch voor gekozen om Mats het vertrouwen te geven. Tijdens zijn laatste twee starts had hij de pech twee keer tegen de latere winnaar te loten. Het moet voor Ronny een beetje meezitten, maar het is een ideale kortebaner.”

Luister hier het hele interview met Mats Wester terug en hier het hele interview met Michel Roggen.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.