AUDIO: ‘Gaf geen cent voor zijn kansen’

3 september 2019 10:33

Een overwinning van Chief One lag in de lijn der verwachting, maar desondanks was John de Leeuw verrast met de zege in Schagen. Daar waar Chief One het tijdens vorige koersen telkens tijdens de beslissende omlopen opgaf, rekende hij op de Nieuwstraat tijdens de finale gedecideerd af met Calistokingsdeep. 

“Hier had ik eerlijk gezegd niet op gerekend”, bekende De Leeuw na afloop. “Tijdens de eerste omloop was ‘ie lauw en draafde niet lekker. Ik gaf geen cent voor zijn kansen. Maar naarmate de middag vorderde werd ‘ie echter steeds beter. Normaal gesproken was het juist andersom.”

Grootheid

De zege van De Leeuw in Schagen, zijn eerste sinds 2007 toen hij won met Panky Neyenrode, betekende voor De Leeuw zijn 77e overwinning op de kortebaan. Eén meer dan de legendarische ‘Maestro’ Jan Wagenaar. “Zonder meer een mijlpaal. Jan Wagenaar was een grootheid in de sport, dus ik ben hier erg blij mee. Heel mooi.”

Het was de vijfde keer dit seizoen dat zowel John de Leeuw als Lindsey Pegram de finale haalde. Samen wonnen ze dit jaar dertien van de zeventien kortebanen. De Leeuw won er acht, de teller van Pegram staat op vijf. De vraag rijst of de Kortebaanbond er goed aan heeft gedaan om de winsomgrenzen te verruimen. De Leeuw: “Uiteraard wil je de goede paarden voor de kortebaan behouden. Wanneer zij telkens vijf of tien meter moeten geven, houdt dat ook een keer op. Anderzijds heb je te maken met de paarden die het nog moeten leren. Wanneer zij telkens snel worden uitgeschakeld, kan een eigenaar na drie of vier keer besluiten om niet meer te komen. Moeilijk.”

Beluister hier het hele interview met John de Leeuw terug.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.