AUDIO: ‘Derde plaats Goah d’Isere smaakt naar meer’

1 oktober 2021 09:01

Tussen al het kortebaangeweld met de paarden van Stal de Groningers en twee (voormalig) nationaal kampioenen wisten Wouter de Reus en Goah d’Isere knap het hoofd boven water te houden. De combinatie finishte in Lisse na bijloting als derde. Een knap resultaat voor een paard dat eigenlijk al was opgegeven. De Reus is echter nog niet klaar. “Dit smaakt naar meer.”

(Foto boven: Goah d’Isere (links) én Wouter de Reus in volle inspanning om Hero Baldwin voor te blijven)

De Reus, zo’n twintig jaar geleden al als leerlingpikeur op de kortebaan actief met paarden als Ido Baldwin en Kibo Wix, werd verrast door de dadendrang van achtjarige ruin. “De derde plaats is een verrassing. In Medemblik en Enkhuizen heeft hij laten zien dat hij hard kan en omdat hij vandaag startte met een ontheffing hadden we wel verwachtingen. Een plek in de derde omloop moest mogelijk zijn, maar met Ronny Brandt en Hero Baldwin als tegenstanders was dat een moeilijk verhaal. Maar uiteindelijk klopten we Ronny Brandt vrij gemakkelijk. Dat hij daarna wat lastig werd, is een ander verhaal. Dat is iets wat we nog moeten oplossen.”

Goah d’Isere was eigenlijk gewogen en te licht bevonden, maar kreeg bij toeval een tweede kans op de kortebaan. De Reus: “We hebben hem voor dit seizoen ook al geprobeerd. We hadden Wim (van der Mespel, red.) gevraagd voor Duindigt, maar hij was niet heel enthousiast. We hebben hem desondanks toch ingeschreven voor Medemblik omdat ik daar sowieso als hoefsmid moest zijn. Hij verraste me daar, want hij vloog. We zijn echter nog niet klaar met sleutelen. We gaan door, want dit smaakt naar meer.”

Luister hier het hele interview met Wouter de Reus terug.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.