AUDIO: ‘De hele middag niet aan hoeven rijden’

6 september 2019 15:32

Lindsey Pegram weet weer wat winnen is. Bijna een maand moest ze toekijken hoe John de Leeuw de successen aaneen reeg en een bijna onoverbrugbare kloof sloeg in het pikeursklassement. In Heemskerk zette de kortebaankampioene met Souhtwind Raptor de zaken weer naar haar hand en won met een imponerende overmacht de koers over de Marquettelaan.

Met Southwind Raptor is het vaak alles of niets. Zo snelt hij onaangevochten naar de zege, zo wordt hij nog voordat de prijzen worden verdeeld kansloos uitgeschakeld. Zoals in Middenbeemster, waar de combinatie als de grote favoriet startte, maar de derde omloop niet wist te halen. Daar had Pegram overigens een goede verklaring voor. “In Middenbeemster was hij absoluut niet in orde. Tijdens het smeden braken z’n ijzers en omdat er geen reserve-ijzers voor handen waren, hebben we maar wat moeten fabriceren en dat wilde helemaal niet. Hij had tijdens de eerste omloop al moeite met een tegenstander waar hij normaal gesproken bij moet weg lopen.”

In Heemskerk nam Southwind Raptor revanche voor dat mislukte optreden en stak ver boven de concurrentie uit. Langs de hekken leek het alsof de Amerikaan geen enkele keer een aansporing nodig om zijn tegenstanders te passeren. “Ik moest hem af en toe wel bij de les houden”, legt Pegram uit. “Dan blijft hij plakken bij zijn tegenstander, terwijl hij er overheen moet. Maar eigenlijk heb ik er de hele middag niet echt aan hoeven te rijden.”

Spannend

Toch maakte de trots van Bert de Boer het nog spannend door verschillende keren net na het vallen van de start in galop te springen. “Hij heeft nu eenmaal een probleem rechtsachter, wat dus problemen op kan leveren als hij rechtsom moet draaien. Soms komt hij wel goed uit in het startvak en loopt hij over die kant wel weg. Het is zelfs zo dat hij tijdens andere koersen juist linksom in de problemen komt. Ik weet het ook niet.”

Omdat John de Leeuw net zoals Pegram vijf punten scoorde voor het pikeursklassement liep de regerend kortebaankampioen ondanks haar zege geen punt in op haar concurrent. “Ik ben er eigenlijk niet zo mee bezig”, bekent Pegram. “Vorig jaar wel, maar dat kwam omdat anderen er steeds over begonnen. Eén keer kampioen worden was al mooi. Ik geniet gewoon, rij mijn paarden en doe mijn ding. Als ik daarmee kampioen word is dat mooi en als het niet lukt, dan is dat maar zo.”

Luister hier het hele interview met Lindsey Pegram terug.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.