AUDIO: ‘De goden waren me goed gezind’

19 juli 2019 11:06

Het kan momenteel niet op voor Lindsey Pegram. Vijf dagen na haar overwinning in Hoofddorp was het in IJmuiden opnieuw raak. Met de opgeleefde Southwind Raptor versloeg ze tijdens de eerste omloop favoriet Panic Launcher en won met de Amerikaan na een zware strijd de koers. Als klap op de vuurpijl reed ze ook haar tweede deelnemer Calistokingsdeep naar de finale. 

Voor Pegram bestond er geen twijfel wie te kiezen tijdens de finale. “Ik heb bewust voor Southwind Raptor gekozen. Twee jaar geleden kwamen ze in IJmuiden ook tegen elkaar uit. Toen koos ik voor Calistokingsdeep die uiteindelijk de kortebaan won. Wim van der Mespel werd toen vierde met Southwind Raptor. Deze keer heb ik het omgedraaid.”

Hoewel Southwind Raptor dit seizoen nog niet wist te overtuigen, haalde hij in IJmuiden weer een enorm hoog niveau. “Hij was voorheen een beetje plakkerig. Voor vandaag heb ik een ander hoofdstel geprobeerd en dat werkte. Nu bleef hij wel doorlopen zoals hij moest lopen”, legt Pegram uit. “Bert (de Boer, red.) heeft hem deze winter helemaal laten nakijken. We weten wat hem nu mankeert en daar houden we rekening mee. Maar hij moet natuurlijk  niet wanneer z’n tegenstander springt zelf ook stoppen met lopen. Zo werkt het natuurlijk niet.”

Luister hieronder het hele interview terug of download als MP3.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.