AUDIO: ‘De dood of de beker’

27 september 2019 20:18

Lindsey Pegram beleefde in Lisse weer een dag uit duizenden. Ze scoorde na IJmuiden en Nootdorp haar derde dubbelslag dit seizoen, door zowel Eliot Charisma als Southwind Raptor naar de finale te rijden. Laatstgenoemde bezorgde de uittredend kortebaankampioene weer een middag vol hoofdbrekens, maar pakte met enig fortuin toch de overwinning.

Southwind Raptor blijft een verhaal apart. Wanneer de Amerikaan blijft draven, zijn er weinig paarden sneller. De trots van Bert de Boer maakt echter net zo gemakkelijk een fout in de eerste meters, waardoor het puzzelen blijft. Pegram: “Zijn ijzers leken korter dan normaal, waardoor hij minder steun heeft. We hebben daarom heel strak bandages om zijn benen heen gedraaid waardoor hij weer steun had. Het was de dood of de beker.”

Tijdens haar thuiswedstrijd in het ’t Zand mag Pegram nog één keer met haar kampioenshelm op stap. “Nee, die ga ik niet missen”, blikt Pegram vooruit. “Het was al leuk dat ik één kampioen ben geworden. Ik vind het wel jammer dat ik Southwind niet meer mag rijden. Hij is de winsomgrens van dertig mille gepasseerd, dus Bert en ik zullen op zoek moeten naar een leerlingpikeur.”

Luister hier het hele interview met Lindsey Pegram terug.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.