AUDIO: ‘Archange de Jiel verrassend fris’

9 augustus 2019 16:32

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar in Beverwijk was het eindelijk zover: de eerste kortebaanoverwinning als trainer voor Jaap van Rijn. Dat Van Rijn, bijgenaamd ‘The Iceman’, zijn pupil tijdens de laatste twee omlopen zelf mocht begeleiden, maakte de zege van en met Archange de Jiel wellicht zelfs nog even mooier.

Van Rijn was zelf niet heel verrast door de prestaties van zowel Archange de Jiel als Chief One, die moegestreden als vierde finishte. “Ze waren al een tijdje beloftes, maar ze hadden de laatste weken wat pech met de loting. Daarnaast waren er nog een paar dingetjes die niet in orde waren. Vandaag waren ze echter allebei prima in vorm en denk ik dat het beste paard van de middag heeft gewonnen.”

John de Leeuw reed in eerste instantie beide paarden, maar moest tijdens de vierde omloop een keuze tussen zijn twee deelnemers maken. Van Rijn: “Ik liet John zelf kiezen, maar hij twijfelde. Hij koos voor de snelle start en het voordraaien van Chief One. Het zat er alleen niet in, want Chief One bleek al snel tegen zijn limiet aan te zitten, terwijl mijn paard zich nog aardig fris voelde. Dat was ook voor mij een verrassing.”

Dik tevreden

Achter Archange de Jiel draafde Gaya Vip naar een mooie tweede plaats. De merrie van trainster Caroline Aalbers en haar ruim honderd eigenaren krijgt het kortebanen steeds beter onder de knie wat resulteerde in een fraaie finaleplaats. Haar pikeur John Dekker was meer dan tevreden, maar baalde van de eerste finalerit. “Ze bleef in eerste instantie staan. Daarna ging het net even te vlot waarna ze sprong. Dat was jammer, want in die rit mochten we voordraaien en dat was de mogelijkheid om Archange de Jiel te kloppen. Maar desalniettemin ben ik dik tevreden; vooraf teken je voor een tweede plaats.”

Luister hieronder de interviews met Jaap van Rijn en John Dekker terug.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.