Attila sluit 2013 af met zege en record

28 december 2013 14:55

Attila (foto) heeft het jaar afgesloten met een fraaie overwinning. De nummer twee van het Nederlands kampioenschap kortebaan won in Alkmaar de derde koers over 1720 meter. Ruud Pools stuurde de zesjarige ruin ook nog eens naar een nieuw persoonlijk record: 1.17,5.

Air France, de nummer drie van Purmerend en toen tijdens de troostfinale nog te sterk voor Attila, ging tijdens de derde koers over ‘het Ovaaltje’ als een raket van start en nam een tiental lengtes voorsprong. Ruim voor het ingaan van de laatste bocht had hij echter zijn kruid verschoten en nam Attila de koppositie over. Ondanks een hevig aandringende Hugo Langeweg jr. met Checkmate Lobell gaf Attila de leiding niet meer uit handen.

Het betekende voor de trots van eigenaar Fabian Bakker zijn vierde overwinning op de langebaan in 2013. Eerder was Attila, zaterdagmiddag tijdens de laatste meeting van het jaar voor het eerst op de langebaan actief met Ruud Pools, al tweemaal succesvol geweest in Groningen en één keer in Alkmaar.

Classic Groenhof moest diezelfde middag genoegen nemen met een tweede plaats. De vierjarige winnares van de kortebaan in ’t Zand en de afgelopen weken enorm op dreef op de langebaan, kreeg een onmogelijk koersverloop voor haar kiezen, maar wist zich desondanks toch met leerlingpikeur Jaap van Rijn naar het podium te knokken. De koers werd gewonnen door Aboriginalmirage, dit jaar nog vijfde in Stompwijk, gereden door Jessica Dobbe, die haar eerste overwinning op de langebaan boekte.

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.