Attila herhaalt kunstje in Santpoort

2 augustus 2012 18:29

Attila en Ruud Pools hebben net als vorig jaar de kortebaan in Santpoort gewonnen. De combinatie stond alleen een rit af in de finale tegen Zalvador Spendic en Caroline Aalbers. Favoriet Black Beauty Venus met Aad Pools moest genoegen nemen met de derde plaats voor Zam Avon en Wim van Buytene.

In de halve finale stond de koninginnenrit op het programma: Attila tegen Black Beauty Venus. Het massaal toegestroomde publiek kreeg niet waar het op had gehoopt. Black Beauty Venus ging twee keer van de benen waardoor de pupil uit de stal van Cees Hetteling de finaleplaats in de schoot geworpen kreeg.

Goede dag

Attila kende net als in 2011 een bijzonder goede dag op de Hoofdstraat. De ruin klopte elke tegenstander met gemak en was zelf op geen enkele fout te betrappen. In de finale kon de sterke Zalvador Spendic één ritje afsnoepen van de uiteindelijke winnaar. Na een bliksemstart van zijn tegenstander in de tweede rit trapte Ruud Pools al snel op de rem. In de kamprit ging Zalvador Spendic van de benen waardoor Attila onder luid gejuich van het publiek een vervroegde ereronde kon lopen.

Black Beauty Venus was in de troostfinale weer vlak en eindigde als derde. Zam Avon werd knap vierde, maar kon in de beslissende ritten zijn vorm van eerder op de middag niet evenaren.

Lees vanaf vrijdag 10 augustus meer over de kortebaan in Santpoort in het magazine Draf & Rensport.

 

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.