Assendelft maakt zich op voor de start van het seizoen

21 april 2023 14:50

Assendelft verzorgt ook dit jaar, geheel volgens traditie, de start van het kortebaanseizoen. Op zaterdag 13 mei draven de paarden over de Beemsterstraat om uit te komen bij de finish op de Rietwijkstraat. De aanvang is 13.00 uur. De officiële start valt om 13.30 uur.

De nieuwe locatie bleek vorig jaar een schot in de roos. Zowel deelnemers als het publiek waren enthousiast over de verhuizing. Mede dankzij het uitstekende weer en de mooie koers leverde dit de Harddraverijvereniging Assendelft uiteindelijk zelfs de titel ‘Kortebaan van het jaar’ op.

Assendelft was de trots winnaar van de prijs ‘Kortebaan van het jaar’.

Stap vooruit

Voor deze editie zet de organisatie weer een stap vooruit. Drie grote videoschermen zorgen ervoor dat de toeschouwers de koers nog beter kunnen zien. Naast de baan zijn er leuke activiteiten voor kinderen, onder andere een bungeetrampoline en een springkussen. Tevens verzorgen de drie cafés van het dorp de horecapunten voor nog meer gezelligheid langs de baan. Deze zijn te vinden bij de start, halverwege en bij de finish.

Daarnaast organiseert de Harddraverijvereniging op donderdag 11 mei (20.00 uur) een gezellige avond in de De Dorpstaveerne/Koppie Bar aan de Dorpsstraat in Assendelft waarbij pikeur Thomas Bos tips geeft voor het plaatsen van een weddenschap. Hierdoor is het publiek nog meer op de hoogte over de deelnemers en hun kansen.

Titelverdediger

Vorig jaar ging de winst verrassend naar Coktail Bar en Mats Wester. De combinatie boekte in Assendelft zijn eerste kortebaanzege. Daarna wonnen zij ook in Wognum en behaalden diverse ereplaatsen. Vermoedelijk is de ruin van Stal de Groningers ook bij de editie van 2023 van de partij om zijn titel te verdedigen.

De eigenaar kan met Candy Blue Chip en Epoque nog twee absolute klasbakken aan de start brengen. Deze paarden maakten vorig jaar gedurende het seizoen hun debuut en bleken echte aanwinsten. Zij wonnen respectievelijk vier en twee kortebanen.

Stal Assendelft eindigde vorig jaar als vijfde met hun Unguento. Helaas bleek de ruin er daarna weinig zin meer in te hebben. De enthousiaste liefhebbers stapten daarom over naar een ander paard. Hun Cotton Eye Joe maakte in zijn eerste start direct de verwachtingen waar. Hij werd derde in Utrecht en vijfde in Enkhuizen. Mogelijk kan hij samen met pikeur Frans van der Blonk op de thuisbaan opnieuw voor succes zorgen.

Loting

De SNDR verricht de loting voor de kortebaan Assendelft op donderdag 11 mei. Direct daarna is het resultaat te bekijken op deze website. Later volgt ook een uitgebreide voorbeschouwing met tips en uitleg over de sport.

Tags:

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.