Appie Swagerman slaat toe in Warmond

7 juli 2012 18:07

Appie Swagerman en Wim van der Mespel hebben zaterdag de kortebaan in Warmond gewonnen. De combinatie maakte daarmee een einde aan de zegereeks van de stal van Aad Pools. ‘Mister kortebaan’ pakte wel de tweede plaats met Black Beauty Venus. Ipse LB en John Dekker eindigden op de derde plaats voor Willie Luciano en Mitchel Voshol.

Wim van der Mespel leek in de tweede omloop een opvallende keuze te maken. De kampioenspikeur lootte met zijn twee paarden Giovanni en Appie Swagerman tegen elkaar en koos voor de laatste. En dat terwijl Giovanni bij het spelend publiek de favoriet was. Frans van der Blonk nam vervolgens plaats achter Giovanni.

De keuze van Van der Mespel pakte goed uit. Appie Swagerman versloeg na strijd Giovanni waarna de pupil uit de stal van Cees Imming de hele koers op zijn naam wist te schrijven. Het was voor de koers jammer dat Black Beauty Venus in de beslissende finalerit van de benen ging.

Ipse LB maakte in Warmond een goede indruk, maar verloor in de halve finale van de uiteindelijke winnaar. Willie Luciano wisselde snelle ritten af met galoppades en pakte plek vier.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.