Appen: ‘Met zoveel snelheid moet je een finale lopen’

13 september 2018 15:48

Welk paard wint de komende kortebaan? En hoe kun je de Winscore het beste invullen? Redactieleden Ruud, Benjamin en Mathieu hebben hier allemaal een eigen mening over. En dan bemoeit kenner Leon zich er ook nog eens mee. Op Whatsapp bestoken ze elkaar met tips en meningen.

Ruud: Hillegom opengesteld? Of zijn ze aan het bijbellen?

Mathieu: Ze hebben er 22!

Benjamin: Nou, gefeliciteerd Ruud! Jij wilde toch favorieten tegen elkaar in de eerste omloop? Boucher le Blanc tegen Discovery’s Wish in de eerste omloop. Tevreden?

Ruud: Dat is een mooie rit! Maar favorieten? Ze hebben beiden nog geen 750 euro verdiend. Ik noem hen kanshebbers.

Leon: Boucher le Blanc is vanaf 295 meter een gevaarlijke outsider.

Vooral Leon ziet in Boucher le Blanc een potentiële winnaar.

Mathieu: Ik ga voor Bizar Zandbergen. Die is tijdens de eerste omlopen op zijn best, maar wordt het daarna zat. Met dit veld denk ik dat hij zijn krachten een beetje kan sparen. Dan is hij tijdens de beslissende fase niet te kloppen. De winnaar van Boucher le Blanc tegen Discovery’s Wish komt ook ver. Ik schat ze in op hetzelfde niveau. Door het voordraaien geef ik de rit aan Boucher. 1 – 3 – 6 – 7 – 10 – 11 – 13 – 15 – 17 – 19 – 21.

Ruud: 1 – 3 – 6 – 7 – 9 – 12 – 13 – 15 – 18 – 20 – 22. Het zou natuurlijk mooi zijn wanneer Wim van der Mespel bij zijn rentree direct kan toeslaan. Hij heeft er in Hillegom wel de paarden voor! Ik zie hem met beide deelnemers ver komen. Verder zie ik Barbert, die kan de koers winnen wanneer hij de winnaar van rit tien ontloopt. En waar blijft de eerste seizoenszege van Ruud Pools? Uiteraard ben ik reuze benieuwd naar de debutanten, mede ook met het oog op de strijd om de Gouden helm. En vlak vooral Faustus niet uit! Jullie hebben hem in jullie voorbeschouwing niet getipt, zelfs niet bij de outsiders. Maar naast de paarden van Wimpie en Barbert is Faustus mijn keuze voor de laatste vier!

Benjamin: Mijn winnaar is ook Bizar Zandbergen, maar wel met een flinke slag om de arm. Wanneer hij net zo is zoals in Heemskerk moet hij ver kunnen komen. Maar ik heb hem ook net even te vaak een galoppade zien maken… 1 – 3 – 6 – 7 – 9 – 11 – 13 – 15 – 17 – 19 – 21. Ben net zoals Ruud benieuwd naar de debutanten, in het bijzonder Bachelet en Janus Boshoeve. Laatstgenoemde is afgelopen weekend speciaal uit België overgekomen om Manon op weg te helpen richting het kampioenschap. Wordt het trouwens niets eens tijd dat Bronco Boko een finale haalt? Een paard met zoveel snelheid moet minstens één kortebaanfinale hebben gelopen. Dan ligt het aan de loting of hij deze finale wint of niet. Of schat ik Bronco nu te hoog in?

Mathieu: Zelfde verhaal als Bizar Zandbergen. Hij wordt het later op de middag zat. Wanneer hij er een beetje doorheen kan rollen, waarom niet?

Leon: Mijn winnaar is Boucher le Blanc. Dat zou ik erg leuk vinden voor zijn eigenaar Dolf Rieken. Ik heb Lindsey gesproken over Bachelet. Het enige wat ze kan zeggen is dat ze hard kan vertrekken, maar het is verder afwachten. Bachelet is trouwens wel mooi gefokt. Aan moeders kant Until the End en Isabel Pluto, die op haar beurt weer van Wanda Pluto is met als vader Diamond Way. 1-3-6-7-10-11-13-15-17-19-22.

Mathieu: Kijk, Diamond Way! Dan is Bachelet een bijna zekere toekomstig winnaar!

Leon: Lindsey kent Bachelet goed. Ze heeft haar zelf gekwalificeerd en ook mee gewonnen. Dat is wellicht een klein voordeel ten opzichte van Manon en Janus Boshoeve. Aad zal hem ongetwijfeld uitgeprobeerd hebben en zal tevreden zijn geweest. De strijd om het kampioenschap gaat tussen deze twee dames en ze zullen er alles aan doen om de titel binnen te halen. Manon in Purmerend achter Evison, in Hillegom achter Faustus. Wie weet waar ze volgende week achter zit!

Mathieu: Mag Manon Emi van Jip rijden als ze het vraagt? 😉 Lindsey mag Emi ook wel rijden, ontlopen we haar gelijk bij de loting! Trouwens, wanneer John de Leeuw in Hillegom met beide paarden de finale haalt, staat hij weer bovenaan! Wanneer bijvoorbeeld Crazy Lover iets minder ‘crazy’ doet, kan hij gewoon winnen.

John de Leeuw won vorig jaar met Barbert in Hillegom en kijkt tegen een flinke achterstand in het pikeursklassement, maar is volgens de Appers nog lang niet uitgeschakeld.

Benjamin: Dat zou wel een stunt zijn. Op dit moment houdt niemand meer rekening met John. En dan keihard toeslaan! Bijvoorbeeld Spirit Scott staat na Hillegom op min vijf.. John is zeker niet kansloos!

Leon: Het zou mooi zijn wanneer de strijd pas in ’t Zand wordt beslist! Bachelet is trouwens een groot paard, klein puntje van zorg of ze wel kan draaien in het startvak.

Mathieu: Er was een tijd dat Hugo Langeweg een willekeurig paard uit de stal kon trekken en direct de kortebaan won. Dat heeft Ruud Pools flink wat overwinningen opgeleverd!

Leon: Misschien gaat hij dat nu weer doen om nu Lindsey aan het kampioenschap te helpen!

Wedden

Runnerz heeft een mooie aanbieding voor alle kortebaanliefhebbers. Iedereen die nu een account aanmaakt op de website van de wedorganisatie en inzet op de kortebaan Purmerend kan een welkomstbonus van maar liefst 25 euro krijgen! Je bestudeert thuis op je gemak de deelnemers, hoeft niet in de rij te staan en zet via Runnerz.nl direct in! Klik op onderstaande banner of hier en meld je aan!

Jullie hebben Faustus in jullie voorbeschouwing niet getipt, zelfs niet bij de outsiders

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.