Appen: ‘Zing de oneven coupletten van het Wilhelmus’

29 augustus 2018 13:39

Welk paard wint de komende kortebaan? En hoe kun je de Winscore het beste invullen? Redactieleden Ruud, Benjamin en Mathieu hebben hier allemaal een eigen mening over. En dan bemoeit kenner Leon zich er ook nog eens mee. Op Whatsapp bestoken ze elkaar met tips en meningen.

Leon: Wordt het niet eens tijd dat er een kortebaanversie van Monopoly wordt uitgebracht?

Mathieu: Hoe zie je dat voor je?

Ruud: ‘Jaap Poelstra stuurt je naar de gevangenis, herstel, terug naar het stalterrein met een startverbod. Ga niet langs start, je ontvangt geen tweehonderd euro.’ Of: ‘Ga verder naar start, herstel, de volgende omloop’. De tekst op een kanskaart: ‘U bent bijgeloot en staat in de vierde omloop’. ‘U heeft na drie beurten minder dan 750 euro verdiend en krijgt vijf meter, herstel, vijf plaatsen ontheffing’. De vakjes van de Kalverstraat en de Leidschestraat worden vervangen door Stal de Groninger en Stal de Groningers. De pionnetjes zijn John de Leeuw, Lindsey Pegram, Ruud, Aad en Harry Pools, John Dekker, Mr. Jumpstart en Rick Wester. Zoiets Leon?

Leon: Zoiets Ruud!

Mathieu: Haha, ik zeg uitgeven! Het spel kan wel eeuwig duren. Heb je het spel verloren, word je bijgeloot… De deelnemers staan trouwens online! De geijkte namen zijn natuurlijk de favorieten, maar ik ga toch een ander paard noemen. Wanneer Up Up and Away het wil doen, en dat is echt nog wel een dingetje, zie ik hem niet geklopt worden vanaf 295 meter. Die vijf meter voorsprong wordt later op de middag goud waard, zeker met dit veld waarin iedereen elkaar gaat stuklopen. Hij heeft ook even niet gekoerst, wellicht een specialité preparé?

Benjamin: Ik kan hier in meegaan, maar je vergeet één ding: hij moet gelijk tegen Eliot Charisma! Hij gaat dus een ander keertje winnen, maar niet in Middenbeemster. En nee, Ruud, ik ga daar GEEN weddenschap aan verbinden.

Mathieu: Het schijnt dat als je de kortebaan wilt winnen, je van iedereen moet winnen… Dan ook maar gelijk mijn tweede verrassing: Hannie Swagerman! Ze hebben haar bijna zover.. Als ze vloeiend gaat draven en lekker weg komt, niemand die haar kan kloppen!

Mathieu ziet Up Up and Away voor een verrassing zorgen tijdens het Nederlands kampioenschap in Middenbeemster.

Ruud: Mathieu heeft nu dus al twee fout in zijn Winscore, op deze manier lopen we wel heel snel in!

Mathieu: Uiteraard volgt straks gewoon een Duitse, risicoloze Winscore, maak je geen illusies.

Benjamin: Niets mis met Duits, als je daar het maken van doelpunten in de laatste minuut tenminste mee bedoelt.

Mathieu: Maar hoe doe je dat? Precies andersom invullen kan ook. Ik ben trouwens messcherp en de messen zijn geslepen.

Benjamin: Nou Messi, gooi die Winscore er maar in dan!

Mathieu: De Winscore van de Messias: 1 – 4 – 6 – 7 – 10 – 12 – 13 – 16 – 18 – 20 – 21 – 23. Winscore viel nog mee trouwens. De ritten 1-2 en 7-8 vind ik lastig. Ik durf Up Up and Away niet in te vullen, hoewel ik hem als hij het wil doen wel zie doorkomen. Drie switchritten dus, dat is zestien euro toch?

Benjamin: Eerst Hannie Swagerman op zitten hemelen en daarna Columbine Lep in de volgende omloop voorspellen. Lekkere prognose…

Leon: Zo, ik zit even. Ik moet nog bijkomen van een weekend in Spa Francorchamps… 1 – 4 – 6 – 8 – 10 – 12 – 13 – 16 – 17 – 20 – 21 – 23. Ik ga voor dezelfde finale als in Bemmel, Eliot Charisma tegen Calistokingsdeep. Als hun uitdagers zie ik Doc Holiday en Dutch Buitenzorg. Hero Baldwin is ook een gevaarlijke deelnemer. Hij herstelde gemakkelijk in De Lier, maar werd wat druk toen hij moest wachten op Birdy de Neuilly. Maar ik denk dat Eliot Charisma en Calistokingsdeep op dit moment de sterkste paarden zijn. Ze zijn niet afhankelijk van een mazzeltje bij de loting en kunnen het gewoon op eigen kracht. Het zou trouwens leuk zijn wanneer Lindsey na negentien jaar de Nederlandse titel kan binnenhalen!

Benjamin: Hero Baldwin werd voor mijn gevoel in De Lier te gemakkelijk geklopt door Chaman Rapida. Dat mag voor het mooie niet gebeuren. Zonder fouten is Calistokingsdeep een potentiële winnaar, maar het blijft afwachten.

Ruud: Met zo’n sterk veld is het lastig om een finale te voorspellen, want veel zal afhangen van de loting. Daarom voorspel ik alleen de winnaar: Dutch Buitenzorg! Als hij net zo sterk is als in De Lier wordt hij gewoon voor de derde keer op rij kampioen van Nederland. Heb trouwens net John Dekker gesproken. Wanneer Emi van Jip donderdag Nederlands kampioen wordt, zing ik de oneven coupletten van het Wilhelmus en John de even. Dat is efficiënter dan dat we samen vijftien coupletten uit ons hoofd moeten leren.

Benjamin: 1 – 4 – 6 – 8 – 10 – 12 – 14 – 16 – 17 – 20 – 21 – 23. Ja inderdaad, twee potentiële winnaars als Hero Baldwin en Southwind Raptor eruit en Blue Diamond As en Emi van Jip door… Wanneer Emi net zo start als tijdens de kamprit tegen Bronco Boko in De Lier is ze naar mijn mening niet kansloos. Southwind is niet meer de Southwind van een dikke maand geleden en Finn zal ongetwijfeld even moeten wennen aan hem. Of kijk ik nu te veel door een roze bril?

Leon: Nee hoor, ik zie Emi deze rit ook winnen!

Benjamin: En Blue Diamond As ging echt heel strak in Bemmel. Diesel Scott had helemaal niets te vertellen. Als Rob de Vlieger hem net zo strak stuurt als Thomas Bos toen, is hij niet kansloos.

Mathieu: Dat is waar. Dapper!

Fleur Swagerman, hier vorig jaar in actie in Heemskerk, won in 2016 de kortebanen van Purmerend, Medemblik en Enkhuizen.

Ruud: 2 – 4 – 6 – 7 – 10 – 12 – 13 – 15 – 17 – 20 – 21 – 23.

Leon: Ruud kiest voor Fleur in de eerste rit?

Benjamin: Heb ook ernstig getwijfeld in deze rit. Maar tijdens je eerste seizoenstart de grote Barbert verslaan, gaat mij te ver.

Ruud: We gaan het zien, maar Fleur is in goede doen! Liep laatst voor de tweede keer los in het dorp, zo’n drie kilometer verderop. En jullie weten vast nog wel hoe het na de eerste keer is afgelopen?? Juist ja, toen won ze drie kortebanen op rij! Ik denk dat ze in Andijk al het Wilhelmus oefenen.

Mathieu: Was ze weer ontsnapt?

Benjamin: Is ze soms een nakomeling van Erik Tornado?

Ruud: Het was nog een hele toer om haar te pakken te krijgen, maar het is Annie uiteindelijk gelukt.

Mathieu: Haha, bizar. Als dat loslopen zo’n positief effect heeft, ja, dan zou ik haar inderdaad ook weer inschrijven!

Wedden

Runnerz heeft een mooie aanbieding voor alle kortebaanliefhebbers. Iedereen die nu een account aanmaakt op de website van de wedorganisatie en inzet op de kortebaan Middenbeemster kan een welkomstbonus van maar liefst 25 euro krijgen! Je bestudeert thuis op je gemak de deelnemers, hoeft niet in de rij te staan en zet via Runnerz.nl direct in! Klik op onderstaande banner of hier en meld je aan!

Als Dutch Buitenzorg net zo sterk is als in De Lier wordt hij gewoon voor de derde keer op rij kampioen van Nederland

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.