Appen: ‘Zien we niemand over het hoofd?’

12 september 2019 07:59

Welk paard wint de komende kortebaan? En hoe kun je de Winscore het beste invullen? Redactieleden Ruud, Benjamin en Mathieu hebben hier allemaal een mening over. En dan bemoeit kenner Leon zich er ook nog eens mee. Op Whatsapp bestoken ze elkaar met tips en meningen.

Mathieu: Twintig paarden in Hillegom… Emi van Jip achterom tegen Chief One…

Ruud: De loting kon niet slechter, uitgerekend tegen de favoriet! Aan de andere kant verwachten we nu helemaal niets en kan het alleen maar meevallen!

Mathieu: Deze keer geen John de Leeuw tegen Lindsey Pegram, maar alleen John! Dutch Buitenzorg (foto boven) kan de boel nog een beetje op zijn kop zetten. Sirol Axe gaat ook in de prijzen lopen. Leuk voor onze vrienden uit het Westland.

Sirol Axe (links) gaf in Schagen prima partij aan Chief One (rechts).

Benjamin: Wat mogen we verwachten van McSpirit? Na de eerste omloop in Voorschoten waarin hij Lordspirit versloeg, dacht ik dat we naar de winnaar hadden zitten kijken.

Mathieu: Specialite preparé! Dat is gewoon een kanshebber. Hij is zeker niet minder dan Voltigeur d’Amour.

Ruud: Ik moet dat allemaal nog maar zien. McSpirit heeft één goede omloop gehad in Voorschoten en grossierde daarna in galoppades. Sirol Axe heeft mij nog niet weten te overtuigen. En kan Dutch Buitenzorg twee dagen achter elkaar leveren? Bovendien zit er halverwege een vervelende hobbel in de baan. Dutch vind ik nou typisch zo’n paard dat daarop zijn kansen vergooit. Maar er zullen meer paarden zijn die het bij vermoeidheid lastig krijgen om juist daar de draf voor elkaar te houden.

Benjamin: Twee dagen achter elkaar presteren valt niet mee! Zo werd Derek Effe in 2007 in Purmerend kampioen van Nederland. Een dag later werd hij in Hillegom tijdens de eerste omloop uitgeschakeld door Howings Kaiser en John de Leeuw. Maar het kan wel! Jenny Bowler won in 1995 op twee opeenvolgende dagen in Roden en Lisse. O Marijke won er wel eens drie in drie dagen. Maar goed, toen was de TV ook nog zwart-wit.

Ruud: Met alle respect, maar in vergelijking met Purmerend is dit een echte B-koers..

Mathieu: Terwijl een overwinning in Hillegom net zo zwaar telt. Ik vind het vanuit sportief oogpunt onbegrijpelijk dat iedereen blind naar Purmerend gaat. Oké, die vergoedingen zijn leuk, maar het is nog altijd minder dan dat je paard vierde of hoger eindigt in Hillegom. Ik kan er heel wat noemen die meedoen in Purmerend en weinig kans maken, terwijl ze in Hillegom een favoriet waren geweest.

Benjamin: Laten we ons niet te veel focussen op de paarden die er niet zijn. Twintig is een mooi aantal en het stilstaande nummer in de derde omloop kan de koers weleens op z’n kop zetten. Tenzij Chief One dit nummer krijgt, dan gaat de koers precies verlopen zoals wij dat nu verwachten. Of zien jullie iemand anders dan Chief One de koers winnen?

Mathieu: Nee, eigenlijk niet. Dutch Buitenzorg kan gekke dingen doen. Springen op dat hobbeltje inderdaad, maar ook winnen! 1 – 3 – 6 – 8 – 9 – 11 – 13 – 15 – 17 – 19.

Benjamin: Hobbeltje? Dat is gewoon een serieuze verkeersdrempel, hoor!

Ruud: Een hobbeltje dus! 1 – 3 – 5 – 7 – 9 – 11 – 13 – 15 – 17 – 19. Alles oneven, lekker makkelijk. Hoef ik me de eerste rit telkens alleen maar te concentreren op de linkerbaan. En kan ik, waarschijnlijk als opa, ook niet in de war raken…

Benjamin: Sirol Axe maakte indruk in Schagen door Chief One het vuur aan de schenen te leggen. Later vertelde John de Leeuw dat Chief One tijdens de eerste omlopen weinig waard was. Wat zegt dat over de prestatie van Sirol Axe? Hé Leon, laat eens alles uit je handen vallen en pak die telefoon eens op!

Leon: Twee dagen achter elkaar presteren is inderdaad lastig! Chief One is nog niet van Emi van Jip af, hoor. Rechtsom draaien ligt Emi wel en Wim van der Mespel heeft laten zien dat hij Emi iets extra’s kan geven. McSpirit is keurig afgezet op 295 meter en liet in Voorschoten zien over een versnelling te beschikken. Nu met John de Leeuw erachter zullen er zeker verwachtingen zijn. Verder zie ik Boucher le Blanc ver komen en denk ik dat Hero Baldwin en Limbo ook kanshebbers zijn.

Ruud: Je hebt er al zes genoemd, Leon. Nog veertien te gaan!

Leon: 1 – 3 – 6 – 8 – 10 – 11 – 13 – 15 – 17 – 20.

Ruud: Nou Benjamin, nu alleen jouw Winscore nog en ook deze editie van Appen is weer tot een goed einde gebracht!

Benjamin: Dat ging dan wel heel gemakkelijk, te gemakkelijk als je het mij vraagt. Zien wij niemand over het hoofd? Er starten maar liefst zeven paarden vanaf 295 meter. We hebben alleen McSpirit en Sirol Axe besproken. Maken die andere vijf geen kans?

De vierjarige Feria de Rheve kan in Hillegom wellicht profiteren van haar vijf meter ontheffing.

Ruud: Misschien Feria de Rheve, maar die wordt toch net even te gemakkelijk voorbij gelopen. Rockson Fair had ik graag met andere pikeur gezien. Met alle respect voor Rob Strik, maar die laat net even een paar metertjes liggen aan de start. Kan hij wel wat langer nagenieten op de sulky! En Ipson Boko (ik word gek van die Boko’s, gooi ze telkens door elkaar!) heeft wel de snelheid, maar beheerst nog onvoldoende de startprocedure. Als die is verbeterd, liggen er kansen! Gerson Boko is het ook niet en Furienza is niet snel genoeg onderweg en dan zit ook nog Sjaak Snoek erachter. Wat wil je dan? Zo, hebben we ze nu allemaal?

Benjamin: Yep, kan nu met een gerust hart afsluiten met mijn Winscore. 1 – 3 – 6 – 8 – 9 – 11 – 13 – 15 – 17 – 19.

Ruud: Ja, op basis van ons voorwerk… Slim!

Wedden

Een weddenschap hoef je niet alleen op de baan te plaatsen. Je kunt ook online wedden via Runnerz, dezelfde organisatie als op de baan. Dan hoef je ook niet in de rij te staan. Wanneer je een nieuw account aanmaakt en minimaal 50 euro inzet, krijg je een welkomstbonus van maar liefst 25 euro. Profiteer van deze aanbieding door op onderstaande banner of hier te klikken!

Ik kan er heel wat noemen die meedoen in Purmerend en weinig kans maken, terwijl ze in Hillegom een favoriet waren geweest.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.