Appen: ‘Ik zie maar één paard winnen’

27 september 2017 20:58

Welk paard wint de komende kortebaan? En hoe kun je de Winscore het beste invullen? Redactieleden Ruud, Benjamin en Mathieu hebben hier allemaal een eigen mening over. En dan bemoeit kenner Leon zich er ook nog eens mee. Op Whatsapp bestoken ze elkaar met tips en meningen.

Leon: In Lisse zie ik maar één paard winnen: Cattiva Byd.

Ruud: Moet net zoals in Heemskerk tijdens de eerste omloop tegen Action Invit. Liep in die rit een lichte blessure op waardoor het later op de middag mis ging.

Benjamin: Cattiva Byd is een raket. Die wint met vijf meter er bij ook nog!

Leon: En Lisse is er een mooie baan voor.

Benjamin: Maar heeft één zwakke plek: het startvak.

Leon: Weersverwachting ziet er beter uit dan vorig jaar.

Benjamin: Daar verloor ze het in Heemskerk van Casanova.

Leon: Gaat een mooie middag worden.

Benjamin: Omdat ze in botsing kwamen.

Leon: Verder een paar hele spannende ritten in de eerste omloop. Blackpearl Trans R tegen Bronco Boko, met John de Leeuw. Contador – Columbine Lep, Evison – Southwind Raptor, Dutch Buitenzorg – Donder Frejo, allemaal switchritten!

Benjamin: Zo, over langs elkaar heen praten gesproken. Leon denkt: ik gooi alles er maar in één keer op, dan ben ik er maar van af!

Leon hoopt dat Cycloon Frejo (foto) de tweede omloop bereikt en daarna Donder Frejo loot, zijn volle broer.

Ruud: Het einde van het seizoen nadert, Leon ruikt de stal!

Leon: In Lisse en Utrecht ben ik er bij en waarschijnlijk ook in ’t Zand. Kunnen wij tijdens de winter geen indoor-kortebaan houden? In Ahoy bijvoorbeeld, met vijfduizend toeschouwers!

Mathieu: Leuk, zo’n kortebaan in Ahoy. Regel jij het, Leon?

Leon: Ik zal eens bellen of er nog een dag vrij is… Het zou trouwens leuk zijn als Cycloon Frejo en Donder Frejo elkaar tijdens de tweede omloop loten. Het zijn volle broers! Dus na Ruud en Aad Pools en Danny en Micha Brouwer krijgen we ook deze twee paarden.. Lijkt me vrij uniek!

Mathieu: Ik ga natuurlijk voor Cattiva Byd, al denk ik dat Southwind Raptor echt goed partij kan geven! Maar ja, dat springen he.. Mochten zij het laten afweten is de weg vrij voor Viking Cehere en misschien ook wel Lordspirit. Zat Wim van der Mespel niet te glunderen achter hem in Enkhuizen? 2 – 3 – 5 – 7 – 9 – 12 – 14 – 16 – 18 – 19 – 21 – 23.

Ruud: Mijn Winscore voor Lisse: 2 – 3 – 5 – 7 – 9 – 11 – 14 – 16 – 18 – 19 – 22 – 23. Ik heb geen switchritten deze keer, ben vrij zeker! Mijn winnaar is uiteraard ook Cattiva Byd, die kan alleen maar van zichzelf verliezen aan de start. Ben zeer benieuwd hoe Dutch Buitenzorg het doet vanaf 305 meter. Heb altijd geroepen dat hij ook met handicap kan winnen en daar blijf ik bij, maar dit is wel een heel sterk veld! Vijf meter geven aan Cattiva Byd lijkt wel haast onmogelijk! Het wordt voor Dutch Buitenzorg al een hele opgave om de eerste omloop te overleven. Tien meter geven aan een tegenstander die blijft lopen, is niet mis. Bij nader inzien toch één switchrit!

Benjamin: Als ik dan toch een deelnemer met starthandicap moet noemen die de koers kan winnen, is dat in mijn optiek Evison en niet Dutch Buitenzorg. Ik vind Bronco Boko met John de Leeuw trouwens ook een mooie combinatie, maar ik vrees dat wanneer Bronco goed en wel is gestart, Blackpearl Trans R er al over heen gevlogen is! 2 – 3 – 5 – 7 – 9 – 11 – 14 – 16 – 17 – 19 – 22 – 23.

Ruud: Zeker in de eerste omloop! Zijn we het daar tenminste over eens. Ik heb trouwens Evison ook hoog zitten, begrijp me niet verkeerd. Leon, ik mis jouw Winscore nog! Toch nog nerveus voor de achtervolgers of zit je in Ahoy?

Leon: Ik was gisteravond een beetje laat thuis, maar let op: hier is ‘ie! 2 – 3 – 5 – 7 – 9 – 12 – 14 – 16 – 18 – 19 – 21 – 23.

Ruud: Je hebt gewoon die van Mathieu gekopieerd, held! Ook een tactiek natuurlijk… Gisteren was je nog zo trots op het feit dat je altijd de eerste bent en nu dit! Alsof een voetbalclub de spreekwoordelijke bus parkeert in het eigen strafschopgebied! Alleen maar tegenhouden dus! Onze lezers willen strijd zien!

Benjamin: Leon ‘Mourinho’ Zoetemelk!

Mathieu: Wat een deceptie die Winscore voor Lisse…

Leon: Nee hoor. Ik kan natuurlijk altijd zeggen dat ik niet naar Mathieu’s voorspelling heb gekeken, maar het is echt zo! Ik twijfelde wel tussen Evison en Southwind Raptor.

De rit tussen Evison (foto) en Southwind Raptor levert de Appers veel vraagtekens op.

Benjamin: Dat is inderdaad een moeilijke rit. In Enkhuizen zette Lindsey hem steeds rustig op de benen, maar daar zal ze in Lisse met Evison als tegenstander niet de kans voor krijgen. Ik ga daarom voor Evison! Hoewel, Evison wil na een harde rit ook nog wel eens een galoppade maken. Een onvoorspelbare rit… Maar sorry Leon, je wordt wel flink aangepakt in deze editie van Appen… We zijn wel blij met je, hoor!

Ruud: Hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind!

Leon: Flinke bomen ook 😉 Ik denk dat Ruud dinsdagavond maar wat blij was geweest met drie gestolen punten in Napels.

Ruud: Helaas, met zoveel persoonlijke fouten ben je kansloos!

Het zou trouwens leuk zijn als Cycloon Frejo en Donder Frejo elkaar tijdens de tweede omloop loten. Het zijn volle broers!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.