Appen: ‘Worden eindelijk weer aan het werk gezet’

7 augustus 2019 17:28

Welk paard wint de komende kortebaan? En hoe kun je de Winscore het beste invullen? Redactieleden Ruud, Benjamin en Mathieu hebben hier allemaal een mening over. En dan bemoeit kenner Leon zich er ook nog eens mee. Op Whatsapp bestoken ze elkaar met tips en meningen.

Mathieu: De deelnemers voor Beverwijk zijn bekend.

Leon: Hé, een rit tussen Stal de Groninger en Stal de Groningers! Dit is een open veld. Ik verwacht wel wat van Chief One die op een kortere afstand beter tot zijn recht komt, hoorde ik van de trainer. Voor de tipcompetitie is het wel een slecht veld om te voorspellen. Chaman Rapida – Blackpearl Trans R, Fullrich v Assum-Barbert. Die ritten zijn niet te doen. 2-3-6-7-10-11-13-16-18-19-21-23. Calisto moet wederom tien meter geven. Elbert H mag ook nog eens over zijn goede kant draaien.

Mathieu: We krijgen in elk geval een nieuwe winnaar in dit verder eenzijdige seizoen!

Ruud: Deze Winscore is inderdaad onmogelijk: 2-3-6-7-10-12-14-16-18-19-21-23. Ik heb twaalf switchritten. Er is geen enkele zekerheid, mocht dat al bestaan. In deze koers is veel geld te verdienen, zowel bij de Winscore als het duo- en triospel.

Leon: Jij hebt maar twee andere in de Winscore, terwijl ik ook minimaal zeven switchritten zie.

Ruud: Stal Van der Blonk heeft donderdag een vrije dag. Alle paarden uitgeloot! En zondag ook al, omdat Groningen is geannuleerd wegens een gebrek aan paarden. Slechte zaak trouwens!

Mathieu: Dat is sneu, hun tweede thuiswedstrijd! Twee keer dertig inschrijvingen is positief, maar ik vrees wel voor Bemmel. Wie schrijft daar nog in?

Ruud: Bemmel krijgt een topveld joh! Bemmel heeft dat ook wel verdiend na dat debacle vorig jaar met inschrijven. Maar over Beverwijk kan ik geen zinnig woord zeggen. Winscore Super Snelspel dan maar! Hoef je zelf niet na te denken en evenveel kans! Een winnaar? Gooi maar in mijn pet!

Benjamin: Een open koers die alle kanten op kan. Zo heb ik kortebanen het liefst! Gaya zal toch beter voor de dag moeten komen dan in Hoofddorp. Daar wilde ze niets. Ze werd ook opgejaagd door Blackpearl, maar toch… 2-3-5-7-10-12-13-16-18-20-21-23. Is het heel gek dat ik Fheria de Rheve als outsider noem? Lijkt het steeds beter te gaan doen en vijf meter voorgift is, zeker met het ontbreken van het koninklijke drietal tijdens de finalefase, een heel eind om in te halen.

Benjamin tipt Feria de Rheve als outsider.

Mathieu: Een beetje gek is het, maar dat willen we juist! Iedereen kan Calistokingsdeep en Chief One tippen. Het is de kunst om dat te doen voordat ze goed zijn.

Benjamin: Deze editie van Appen zet ons eindelijk weer aan het werk. Het hele seizoen was het een kwestie van Southwind, Eliot of Doc invullen en de rest van de tijd zeurden we vol. Daar komen we deze editie niet mee weg. Ik schrijf Fabrys Chris ook nog niet af. Alhoewel ik het opvallend vind dat niet Ruud Pools, maar Lindsey Pegram hem rijdt.

Mathieu: Ik tip Calistokingsdeep en Chief One haha. Maar dat is vooral omdat ik Gaya Vip niet durf te tippen. Maar als ze goed weg komt, dan kan ze het op snelheid echt winnen… Maar houd dat maar voor je, anders komt de nieges er op heb ik gisteren van Lindsey Pegram geleerd.

Benjamin: Ik ben geneigd om ook Archange de Jiel te noemen, maar ik heb de indruk gekregen dat die het na één harde rit opgeeft.

Mathieu: Ja ik ook, dus na zo’n eerste omloop…

Benjamin: Zul je altijd zien dat ie er in Beverwijk zo doorheen fietst en pas in de finale voor het eerst volle bak moet. Is dat ook nieges? Laten we wel wezen: Hij klopte in Santpoort in een rit Calistokingsdeep. Dan ga je hard zat!

Mathieu: Nee, dat is niet nieges. Dat gebeurt alleen als je ergens vol de nadruk op legt. Lindsey Pegram had de nieges in Santpoort en Eliot dinsdag misschien ook wel in Nootdorp. Maar met zo’n open veld kan de nieges denk ik lekker een dagje vrijaf nemen. 2-3-5-7-9-11-14-16-18-19-21-23.

Ruud: Nieges komt niet door mijn spellingcontrole. Even opgezocht, het is pure straattaal uit 020. Dus niet zo gek dat mijn Rotterdamse mobieltje gelijk op tilt slaat!

Mathieu: Feyenoord heeft ook geen last van de nieges. Daar heeft niemand verwachtingen van 😉

Ruud: Maar los van de nieges dus, moeten we met Gaya sowieso niet overdrijven. Als ze goed weg komt, kan ze wellicht een rol van betekenis spelen en dat is wat we willen. Maar dan moeten de Hoofddorp-kuren wel verdwenen zijn. En onderschat Drogba Apache niet. Die kan beslist hard lopen. Als Ruud Pools de pupil van Elco Korrel goed van start krijgt, heeft Gaya dat niet zomaar gewonnen. En Emi heeft gewoon slecht geloot.

Gaya Vip toonde snelheid in Warmond, maar startte moeizaam in Hoofddorp.

Mathieu: Ja, zonde!

Leon: Ik sprak John Dekker kort op Nootdorp en die hoopt vooral dat Gaya rustig blijft. Dan zijn er zeker mogelijkheden om ver te komen.

Mathieu: Hebben jullie verder nog iets te appen of was dit het? Dan ga ik het uitwerken.

Benjamin: Ik heb mijn winnaar nog niet eens doorgegeven! Daarnaast vraag ik feedback over Feria, maar daar willen jullie je vingers niet aan branden.

Ruud: Ik ben nog niet overtuigd van Feria. Ik houd het maar op Calisto, maar wel met 23 slagen om de arm.

Benjamin: Ik ga sowieso voor een deelnemer over 295 meter.

Leon: Ik niet.

Benjamin: Wie dan wel Leon?

Leon: Over 270 meter.

Ruud: Was hij altijd maar zo scherp…

Wedden

Een weddenschap hoef je niet alleen op de baan te plaatsen. Je kunt ook online wedden via Runnerz, dezelfde organisatie als op de baan. Dan hoef je ook niet in de rij te staan. Wanneer je een nieuw account aanmaakt en minimaal 50 euro inzet, krijg je een welkomstbonus van maar liefst 25 euro. Profiteer van deze aanbieding door op onderstaande banner of hier te klikken!

Ben geneigd om ook Archange de Jiel te noemen, maar ik heb de indruk dat die het na één harde rit opgeeft

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.