Appen: ‘Winnaar zit tussen de 305-paarden’

10 mei 2019 16:25

Welk paard wint de komende kortebaan? En hoe kun je de Winscore het beste invullen? Redactieleden Ruud, Benjamin en Mathieu hebben hier allemaal een eigen mening over. En dan bemoeit kenner Leon zich er ook nog eens mee. Op Whatsapp bestoken ze elkaar met tips en meningen.

Leon: Zo, kom maar op met de paarden! Ik gok op Emi tegen Southwind 😉

Benjamin: dat zou wat zijn… Nieuw lotingssysteem, oude ritten.

Ruud: Gaat de loting nu ook sneller? En het bijbellen, gaat dat ook automatisch?

Mathieu: Haha, ze moeten nu eerst alle stapeltjes nog in de computer stoppen.

Ruud: Dat duurt wel ff dat openschroeven.

Leon: Nou, ze hebben wel koelkasten staan ja op de NDR.

Mathieu: De deelnemers staan online! Emi tegen Gently Boko.

Ruud: Doet Southwind niet mee dan?

Leon: Mooi veld om mee te beginnen. Ik denk dat je de winnaar onder de 305-paarden moet zoeken. Southwind, Blackpearl, Barbert, Dutch en de winnaar Doc-Donate. Zijn voor mij de paarden die ver zullen komen. Er staan geen 295-paarden in wat het allemaal dichter naar elkaar toe brengt. Alle nieuwe paarden is toch altijd weer even afwachten. Daarom goed om het voorwerk in de gaten te houden. Mits Doc Holiday niet al te veel moet doen om van Donate te winnen, ga ik voor Doc Holiday!

Leon kiest voor Doc Holiday als winnaar. Ruud verwacht een lastige rit tegen Donate Groenhof.

Mathieu: Drie Belgische deelnemers ingeschreven die ook in De Haan hebben meegedaan. Alle drie uitgeloot. Dat noem ik nog eens een warm welkom! Hopelijk schrijven ze nog eens in. We hebben ze hard nodig! Ik vind Assendelft ook altijd lastig, omdat je niet weet hoeveel trainingsarbeid de paarden alweer in de benen hebben. Zo was Southwind Raptor vorig jaar in Assendelft duidelijk nog niet in topvorm. Werd wel derde overigens. Ik begreep dat hij hersteld is van zijn probleem. In dat geval is hij niet te kloppen. Maar ik neig naar Doc Holiday, Dutch Buitenzorg en Barbert.

Ruud: In de voorbeschouwing op de site mis ik de naam van Donate Groenhof! Viel weliswaar wat tegen op Alkmaar de eerste keer uit, maar die tweekamp heeft Doc Holiday niet zomaar gewonnen. Met een goede start, en dat kun je Ruud Pools wel toevertrouwen, ligt Donate al direct in de buurt van Doc en dan moet ik het nog zien. En ik heb nog steeds verwachtingen van Contador. Had tijdens de Megasprint toch telkens geweldige starts achter de wagen. Nou zegt dat natuurlijk niets op de kortebaan, maar het is wel een pluspuntje. Hoewel ik in de auto ook sneller ben dan op de loopband. Maar noteer voor mij als winnaar maar Dutch Buitenzorg. Winnen of verliezen zal zaterdag wel eens heel dicht bij elkaar kunnen liggen. Net als woensdag in de ArenA. Maar dan is spektakel in elk geval gegarandeerd.

Mathieu: Voor toespelingen op Ajax is het nu nog te vroeg… Maar hoe zijn jullie uit de winter gekomen? Staan jullie er gelijk weer zaterdag of nog een paar koersjes nodig?

Benjamin: Ik heb eerlijk gezegd niet echt het gevoel gehad dat er een winterstop is geweest. Bepaalde zaken van vorig jaar zijn te lang blijven hangen waardoor ik niet echt een dikke punt achter het seizoen heb kunnen zetten. En Donate zie ik niet Ruud. Zelfs niet met een andere tegenstander in de eerste omloop. In Lisse zat vorig jaar werkelijk alles mee. Ik geloof niet dat dat zaterdag weer gaat gebeuren.

Mathieu: Ze is wel een vervelende tegenstander in de eerste omloop.

Benjamin: Wanneer je de paarden vanaf 305 meter speelt, plus Doc. Dan heb je volgens mij de winnaar wel.

Leon: 2-4-5-8-10-11-14-16-18-19-21-23

Benjamin: 2-4-5-7-9-11-13-15-18-19-21-23

Mathieu: Had ik als regerend kampioen niet moeten aftrappen?

Ruud: Jij tegen Len voor de Supercup! Johan Cruijff Schaal mag ik het niet noemen in dit stadium van het seizoen, begrijp ik. En als je alle paarden vanaf 295 meter neemt, dan heb je de winnaar zeker niet. Zo lust ik er ook nog wel een paar Ben! Het hele leven bestaat uit het maken van keuzes, dus help onze lezers even, reduceren!

Benjamin: Dutch Buitenzorg!

Ruud: Waar zijn ze trouwens die vierjarigen? Slechte jaargang? Mister 295 is nu al werkloos en dan moet het seizoen nog beginnen! Ik zie Wimpie altijd graag rijden. Hij wordt door Aad Pools genoemd als iemand die het de komende jaren op de kortebaan moet gaan doen. Maar dan moet je wel iets voor de kar hebben toch?

Leon: Er worden steeds minder veulens geboren en dat is een punt van zorg voor de gehele drafsport. Maar het aantal uitlotingen is alweer behoorlijk, dus laten we hopen dat er tussen de nieuwe aanwinsten genoeg talenten zitten zodat we elke kortebaan met 24 kunnen starten.

De appers missen Wim van der Mespel op de deelnemerslijst.

Ruud: 1-4-5-8-9-11-14-16-17-20-21-23

Mathieu: 2-4-5-8-9-11-14-15-18-19-21-23

Benjamin: Hebben we verder nog wat te melden?

Leon: Ik ben blij dat we weer beginnen!

Ruud: Sluit ik mij bij aan. Ik ben helemaal klaar met het voetbalseizoen en klaar voor de start van de kortebaan.

Wedden

Een weddenschap hoef je niet alleen op de baan te plaatsen. Je kunt ook online wedden via Runnerz, dezelfde organisatie als op de baan. Dan hoef je ook niet in de rij te staan. Wanneer je een nieuw account aanmaakt en minimaal 50 euro inzet, krijg je een welkomstbonus van maar liefst 25 euro. Profiteer van deze aanbieding door op onderstaande banner of hier te klikken!

Drie Belgische deelnemers ingeschreven, alle drie uitgeloot. Dat noem ik nog eens een warm welkom

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.