Appen: ‘Wil niet op de verkeerde Charisma wedden’

23 september 2020 15:40

Welk paard wint de komende kortebaan? En hoe kun je de Winscore het beste invullen? Redactieleden Ruud, Benjamin en Mathieu hebben hier allemaal een mening over. En dan bemoeit kenner Leon zich er ook nog eens mee. Op Whatsapp bestoken ze elkaar met tips en meningen.

Ruud: Zijn ze inmiddels al bij de derde loting? Dan begint het op te schieten.

Leon: Eliot Charisma loopt donderdag kreeg ik al door.

Benjamin: Jammer, dan is de winnaar al bekend…

Mathieu: Nah ja zeg, gaan we zo met de kampioenen om? Maar heb het programma zojuist ontvangen, ik ga nu plaatsen.

Leon: Juliette is speciaal voor de kortebaan gekocht.

Mathieu: Eliot Charisma en Archange de Jiel zullen alleen veel te goed zijn. En Southwind Raptor natuurlijk. De grote drie.

Leon: Ik verwacht Southwind wel iets beter dan de vorige keer en zal dan meedoen voor de overwinning. Daarnaast Eliot Charisma, Archange de Jiel, Bronco Boko en wanneer de loting een beetje meezit ook Chaman Rapida. Galaxy Frejo wilden ze trouwens twee jaar geleden al op de kortebaan proberen. Als outsider noem ik Ennyus Boko, een meer dan verdienstelijk langebaanpaard. John en Caroline zullen de ruin zeker hebben geprobeerd op de trainingsbaan.

Benjamin: Ik ga voor Archange de Jiel. Zal naar mijn idee nog scherper zijn dan de vorige keer en vond hem toen al grandioos. Ik denk zelfs dat wanneer de koers nog één ritje langer was geweest, dat Eliot Charisma hem niet meer kon kloppen. Vond het wel zuur voor John de Leeuw. Alles en overal gewonnen, maar nooit kampioen van Nederland. Ja. officieel één keertje. In Hillegom, 2005. Toen reed hij zijn beide paarden naar de finale, maar liep Ruud Pools uiteindelijk de ereronde met Deliberate Dust. En ja, Evison in Wognum, maar dat verhaal is bekend.

Mathieu: Eens met Archange de Jiel! Die was heel goed. Als het nog beter kan, is hij heel gevaarlijk. Doen we nog een Winscore?

Leon: 2 – 3 – 6 – 8 – 10 – 11 – 14 – 16 – 18 – 19 – 21 – 23. De winnende… Mijn winnaar is trouwens Southwind Raptor. Er is maar één paard dat Elito Charisma kan kloppen en dat is Southwind Raptor.

Ruud: Sorry, stond gistermiddag én gisteravond op de squashbaan en moet me nog over het deelnemersveld buigen. Ipson Boko zou afgelopen zondag lopen in Berlijn, maar was geschrapt. Heeft wel snelheid, maar moeite met de startprocedure. De laatste bandenstarts bij de grasbaankoersen waren niet erg hoopvol. Wanneer Djimmy Schneider hem wel goed van start krijgt, hangt een verrassing in de lucht. Verder ben ik benieuwd naar Juliette. Die had op de langebaan een prima begin voor Caroline Aalbers en de eigenarengroep rond Joop Visser. Ze hebben de merrie voor twee seizoenen gehuurd, speciaal voor de kortebaan. Op de langebaan zijn de laatste uitslagen wat minder. Op zoek naar een verrassing kom je snel bij Juliette uit, vanaf 295 meter.

Leon: Zo ben ik benieuw naar Galaxy Frejo, die heeft bijna altijd de leiding vanuit een bandenstart.

Mathieu: Opvallend dat we juist de debuterende paarden van Caroline Aalbers belichten. Aad Pools heeft ook een nieuwe… een Boko nog wel! Vroeger hadden we deze direct tot gevaarlijke outsider gebombardeerd. Op zijn minst!

Ruud: Die debutant van Aad hebben ze, maar dat is een pure gok, tijdelijk op stal gezet. Die loopt zeer verdienstelijk voor de stal van Bas Crebas. Maar daar ben ik inderdaad ook benieuwd naar.

Mathieu: En Gaya Vip voor de plaatsen? Als ze de grote drie ontloopt, wie kan haar verder kloppen? Ze moet alleen niet springen.

Ruud: Laten we het hopen! Voor het project Super Vrienden zou een mooi resultaat tijdens de laatste kortebaan een flinke opsteker zijn. Ik houd me daarom vast aan vorig jaar ’t Zand. Uit het niets stonden onze paarden daar. Ze hadden toen het beste voor het laatst bewaard! Onderschat de tegenstander van Gaya alleen niet! Dat paardje kan ook goed vertrekken en Sytske kan er goed mee overweg.

Benjamin: Als we niemand mogen onderschatten, waarom ben ik de naam van Bronco Boko dan nog niet zoveel tegengekomen in jullie beschouwingen? Jullie hebben het over de grote drie, maar hebben jullie wel eens naar Bronco Boko gekeken? Die is groot zat!

Leon: En snel zat.

Ruud: Het verhaal Bronco Boko is bekend toch? Komt gewoon weer bij de laatste zes. Daarna is het afwachten… En hopen als je hem gespeeld hebt! Volgens mij hebben we nu het hele veld wel gehad.

Mathieu: Nee, we vergeten onze Belgische gast. We hebben een mail uit België ontvangen met wat informatie. Cesar Charisma staat daar bekend als de snelste bandenstarter in de topklasse. Pikeur Marc Moes won vorig jaar in De Haan met Ursy Flying. Hij beweert dat dit paard sneller is.

Ruud: We gaan het zien en beleven. Ik wil in elk geval niet het risico lopen dat ik op de verkeerde Charisma heb gewed. Mijn Winscore: 2-3-6-7-9-11-14-16-18-20-21-23.

Benjamin: 2-3-6-8-9-11-14-15-18-20-21-23

Mathieu: 2-3-6-8-9-11-13-15-18-20-21-23

Ruud: Jullie nemen de tip vanuit België zeer serieus 😉

Mathieu: Meer info hebben we niet.

Ruud: Halfbroer van Eliot, dus half zo goed!


Klik op de banner voor de welkomstbonus.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.