Appen: ‘De wetten van het startvak zijn zwaar’

14 augustus 2017 20:17

Welk paard wint de komende kortebaan? En hoe kun je de Winscore het beste invullen? Redactieleden Ruud, Benjamin en Mathieu hebben hier allemaal een eigen mening over. En dan bemoeit kenner Leon zich er ook nog eens mee. Op Whatsapp bestoken ze elkaar met tips en meningen.

Mathieu: 24 paarden in Bemmel. Deelnemers komen er aan…

Leon: Top!

Benjamin: 2-4-6-7-10-12-13-15-17-19-21-24

Leon: 2-4-5-7-9-12-13-15-17-20-21-24. Ik denk dat Calistokingsdeep dit gaat winnen! Lindsey gaat voor haar hattrick! Tsar de Grammont, Columbine Lep, Dashing Dragon en Wonnightstand zijn voor de plaatsen. Leuk om Cycloon Frejo terug te zien op de kortebaan.

Ruud en Leon zien Doc Holiday voor een verrassing zorgen in de eerste omloop.

Ruud: Ja, lekker geloot ook!

Leon: De oude Cycloon geeft Columbine zeker partij! Maar ik denk dat hij nog wel even nodig heeft om in topvorm te komen.

Benjamin: Ik heb precies de kortebanen gemist waaraan Calistokingsdeep aan deelnam. Alleen in Zwanenburgm en daar sprong hij twee keer… Als ik zo de berichten op Twitter teruglees, is hij snel maar niet altijd foutloos. Wil hem daarom niet als mijn winnaar noemen. Ik geloof er best in, maar dat is voor mij absoluut geen zekerheidje. Ik geloof wel in een stunt van Dutch Buitenzorg! Beestje is in topvorm. Djimmy heeft hem ook gereden op de langebaan, dus is niet onbekend met zijn paard.

Mathieu: Ik geef hem nog even tijd.

Leon: Als Djimmy het starten met Dutch Buitenzorg goed voor elkaar krijgt, dan is hij het te kloppen paard. Maar de wetten van het startvak zijn zwaar.

Benjamin: Het verhaal is gewoon te mooi. Een Buitenzorg wint in Bemmel met zijn op de kortebaan debuterende eigenaar. En waarom niet? Tuurlijk zal het de eerste keer niet meevallen. Maar hij zal ongetwijfeld hulp krijgen in het startvak. Manon Pools, Lindsey Pegram, Sytske de Vries… allemaal hun eerste kortebaan gewonnen. Robin Bakker en Wim van der Mespel tijdens hun eerste kortebaan in de finale.

Mathieu: Ik ga een eind mee met Calistokingsdeep. Nootdorp was een blubberbaan geworden. Het lijkt me een paard waarbij alles moet kloppen. Misschien dinsdag wel! Vanaf 295 meter komt het gevaar van Gently Boko en Wonnightstand. Uiteraard komen Columbine en Obelix ook ver, maar dat zijn inkoppertjes. 2-4-6-7-9-12-13-15-17-19-21-24. Ik loop er eindelijk weer eens 1 in op Leon!

Ruud: 2-4-5-7-10-11-13-15-18-20-21-24.

Leon: Jij geeft de rit ook aan Doc?

Ruud: Klopt! Maakte op zich een goede indruk in Beverwijk. Maar ja één zwaluw maakt natuurlijk nog geen zomer natuurlijk. Dat geldt overigens ook voor twee zwaluwen. Gently Boko draait perfect en loopt gemakkelijk weg, maar had in Sassenheim natuurlijk wel het koersverloop mee. Inclusief bijloting. In Warmond werd veel verwacht, maar ging de merrie tweemaal in galop. Daarom geef ik Doc het voordeel van de twijfel. Maar bij de totalisator zal ik deze rit zeker switchen. De winnaar voorspellen is ook al zo lastig. Aan iedere potentiële winnaar kleeft wel een minpuntje! Normaal zou ik zeggen Columbine Lep. Voor alle paarden vanaf 295 meter hoeft ze niet te vrezen.

Leon heeft verwachtingen van Tsar de Grammont.

Leon: Tsar de Grammont wel.

Ruud: Ik denk dat alleen Dutch Buitenzorg en Calistokingsdeep sneller zijn. Maar ja, Dutch start met een leerlingpikeur die zijn debuut maakt en Calisto is nog niet trouw genoeg. Calisto verloor trouwens in Nootdorp van Dutch! Blijft over Obelix West. Die mag je eigenlijk nooit vergeten. Bij een gunstig koersverloop kan de onverzettelijkheid van de ruin zomaar de doorslag geven, zoals in Zwanenburg het geval was. En John Dekker is eigenlijk wel weer aan een overwinning toe. Zijn laatste zege dateert alweer van een week geleden.

Mathieu: Precies! En wij hebben al twee dagen geen kortebaan meer gehad. Het mag wel weer!

Leon: En straks twee weken zonder kortebaan. Ruud, gaat dat wel goedkomen?

Ruud: Het wordt zwaar afzien. Gelukkig hebben we de drukke septembermaand nog voor de boeg.

Wedden

Runnerz heeft een mooie aanbieding voor alle kortebaanliefhebbers. Iedereen die nu een account aanmaakt op de website van de wedorganisatie en inzet op de kortebaan in Bemmel kan een welkomstbonus van maar liefst 25 euro krijgen! Je bestudeert thuis op je gemak de deelnemers, hoeft niet in de rij te staan en zet via Runnerz.nl direct in! Klik op onderstaande banner en meld je aan!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.