Appen: ‘We hebben nu met Calisto 2.0 te maken’

15 september 2019 19:12

Welk paard wint de komende kortebaan? En hoe kun je de Winscore het beste invullen? Redactieleden Ruud, Benjamin en Mathieu hebben hier allemaal een mening over. En dan bemoeit kenner Leon zich er ook nog eens mee. Op Whatsapp bestoken ze elkaar met tips en meningen.

Leon: Zo, Medemblik dan maar! Het is natuurlijk makkelijk om te zeggen dat de winnaar uit de rit Archange – Calisto komt, maar zo werkt het niet. McSpirit en Sirol Axe hebben op Hillegom laten zien dat het paarden zijn om rekening mee te houden. Ik denk zelfs dat McSpririt de winnaar gaat worden! Voor mij zijn Fullrich en Gaya de outsiders. 1-4-6-7-9-11-13-15-17-20-22-24.

Ruud: Gaya moet eerst weer eens dravend een parkoers afleggen met een ander paard naast haar in de baan. Dat is al moeilijk zat. Zeker in Medemblik, met dat heuveltje af en de omgekeerde startprocedure. Ik zou al van minder in de war raken. En Fullrich doet het de laatste tijd ook niet geweldig meer. De wens is de vader van de gedachte Leon? In dat geval denk ik dat Feyenoord dit seizoen kampioen wordt. En anders PEC Zwolle wel. Maar oké, je hebt een excuus. Je bent de laatste tijd wat minder op de kortebaan geweest.

Leon: Fullrich liet vorig jaar met Rick zien dat er zeker wat in zit… En de snelheid is er!

Ruud: Maar zij gaf het in ’t Zand plotseling op. Uit het niets…! Fullrich is gewoon in iets mindere doen op dit moment. De laatste resultaten spreken voor zich.

Benjamin: John de Leeuw wint gewoon zijn tiende kortebaan dit seizoen in Medemblik. De rest moet geluk hebben met de loting. Meer kan ik er niet van maken…

Ruud: Weinig zekerheidjes in de Winscore. Wie springt er en wie niet? Wie is de bergkoning van Medemblik? En dan is een aantal paarden aan elkaar gewaagd. 2-4-5-7-10-11-13-15-17-20-21-24. Ik wilde overigens bijna een compliment maken aan het adres van Stal de Groningers en Aad Pools voor de ritten in Hillegom. In de onderlinge duels werd er flinke strijd geleverd. Dus hulde! Toen realiseerde ik mij dat strijd leveren de normaalste zaak van de wereld is. Zo hoort het!

Mathieu: Ik heb sowieso de laatste weken nauwelijks weggeefritjes gezien. Top! Voor de winst heb ik nog wel wat twijfels over Archange de Jiel. Ik zag hem in Purmerend toch wat foutjes maken. Ik houd het dan maar op McSpirit. Feria de Rheve, Sirol Axe en Chaman Rapida voor de plaatsen.

De Appers verwachten dat John de Leeuw weer gaat winnen en geven McSpirit veel kans.

Ruud: Archange de Hiel heeft geen fijne tegenstander. En McSpirit kan het zeker winnen. Maar als er dit seizoen nog een verrassing komt dan is het in Medemblik! Kijk eens naar de uitbetalingen van vorig jaar: Winscore, duo, trio allemaal torenhoog! En dat was niet voor het eerst in Medemblik!

Mathieu: Dat is waar. Dus er is nog hoop! Wat was dit seizoen de meest verrassende winnaar qua côte? Viking Cehere in Voorschoten? Een tientje! 2-4-5-7-9-11-13-15-17-20-22-24. Archange de Jiel wint wel van Calistokingsdeep met het binnenbochtje. Die aangepaste voordeelregel is heel leuk, maar met vijf meter verschil heb je er niet veel aan. Dus Calisto zal er in eerste deel naast komen. Maar in de laatste 100 meter vliegt Archange de Jiel weg.

Benjamin: 2-4-5-7-9-11-13-15-17-20-22-24.

Ruud: Je bent lekker spraakzaam, Ben!

Benjamin: Calistokingsdeep heeft in Medemblik nog nooit goed gelopen. Tijdens het NK in 2017 haalde hij weliswaar de derde omloop, maar werd toen galopperend uitgeschakeld. Vorig jaar kon hij het in de eerste omloop niet winnen van Gyon Beuckenswyk. Toen kwam hij ook als winnaar van Purmerend naar de Nieuwstraat.

Mathieu: We hebben nu met Calist0 2.0 te maken. Die doet dat niet!

Ruud: Calisto heeft zo uit mijn hoofd dit jaar nog geen galopsprong gemaakt.

Benjamin: Als John de Leeuw niet wint, kunnen ze het allemaal winnen. Maar wat al eerder werd gezegd: de lengte van het seizoen doet zich bij Archange de Jiel voelen. Zowel in Heemskerk als Purmerend had hij een paar keer moeite met de draf. Dan houd je McSpirit over… Maar kan dat? Guus Knijnenburg zei altijd dat een paard twee weken moet herstellen van een kortebaan. Hillegom was vrijdag!

Leon: Elk paard herstelt anders van een inspanning. Ga er maar vanuit dat de paarden die vorige week hebben gelopen volledige rust hebben gehad. Ze zullen in elk geval geen snelwerk meer gekregen hebben. Ze zullen wat uitstappen om soepel te blijven.

Ruud: Ik maak ook wel eens uitstapjes, maar kom dan meestal lam terug!

Wedden

Een weddenschap hoef je niet alleen op de baan te plaatsen. Je kunt ook online wedden via Runnerz, dezelfde organisatie als op de baan. Dan hoef je ook niet in de rij te staan. Wanneer je een nieuw account aanmaakt en minimaal 50 euro inzet, krijg je een welkomstbonus van maar liefst 25 euro. Profiteer van deze aanbieding door op onderstaande banner of hier te klikken!

Als er dit seizoen nog een verrassing komt, dan is het in Medemblik

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.