Appen: ‘Wat een eerste omloop!’

18 september 2019 13:34

Welk paard wint de komende kortebaan? En hoe kun je de Winscore het beste invullen? Redactieleden Ruud, Benjamin en Mathieu hebben hier allemaal een mening over. En dan bemoeit kenner Leon zich er ook nog eens mee. Op Whatsapp bestoken ze elkaar met tips en meningen.

Benjamin: Prognose Enkhuizen, de koers wordt gewonnen door één van de twee paarden van John de Leeuw of Southwind Raptor. Meer kan ik er niet van maken.

Ruud: Scherpe prognose Ben. En dat zonder glazen bol!

Benjamin: Zelfs zonder deelnemers!

Mathieu: Durf je dat ook met de Winscore?

Mathieu: Helaas, te laat. De deelnemers staan online!

Benjamin: 1-3-5-7-9-12-13-15-18-19-22-23

Mathieu: Southwind Raptor – Chief One! Southwind wint die rit op snelheid. Springt hij, dan wint Chief One de kortebaan. Daarachter heb je de winnaar van Ronny tegen Doc en een goede Eliot. Verder hoef je voor de winst niet te kijken. Ruud Pools kan voor een plaatsje gaan met beide paarden. Go Star is een goede subtopper en Gerson Boko lijkt mij verbeterd. Die won lopende een rit van McSpirit in Hillegom. Amici P is vermoedelijke een specialité preparé. Dat paard kan best hard lopen, maar is een lastige… Maar daar weet John de Leeuw vast wel raad mee.

Leon: Wat een eerste omloop!

Mathieu: Zeg dat wel. Je kunt wel weer een keer komen kijken 😉

Leon: Helaas andere prioriteiten. 1-3-6-7-10-12-13-15-17-20-22-23.

Mathieu: Niet te lang andere dingen belangrijker vinden, het seizoen is zo voorbij!

Leon: Werk is toch wel belangrijk. Kan helaas nog niet leven van mijn werk als analist.

Mathieu: Na de Telegraaf en de Volkskrant krijgen we donderdag bezoek van Tijd voor Max.

Ruud: Omdat ik Opa ben geworden? Hadden ze niet hoeven doen. Of komt Max Verstappen een demonstratie geven op de kortebaan?

Mathieu: Of weer een kamelenrace. Doet het ook goed bij het publiek heb ik vrijdag gezien…

Ruud: Die heb ik even gemist. Opa was oliebollen halen.

Mathieu:

Ruud: Dat is wel een topact. Volgend jaar kamelen op hoge hakken lijkt mij.

Mathieu: :’-) 1-3-6-7-10-12-13-15-18-19-22-23.

Ruud: 1-3-6-7-10-12-14-15-17-19-22-23. Je bent wel kort van stof hoor Ben! Meestal hebben die oude vrouwtjes met die glazen bol er een heel verhaal omheen. De volgers willen graag een onderbouwing van de keuzes in jouw Winscore! Als koploper ben je ze dat ook wel verschuldigd, vind ik. Toch geen sterallures hè? Je kunt ook nog met een koptelefoon gaan lopen, dat doen die overbetaalde voetbalprofs ook allemaal. Wat wel voor je pleit, is dat we de nieuwe stand nog niet hebben ontvangen. Maar die zal ongetwijfeld snel volgen…

Benjamin: 1. Benjamin 180, 2. Leon 176, 3. Mathieu 174, Ruud 168. Er valt niet zoveel meer toe te lichten qua Winscore. De kaarten zijn wel zo’n beetje geschud. Voorgaande jaren was het een leuke puzzel met al die paarden met ontheffing. Maar die zitten er nu nauwelijks nog tussen.

Ruud: Pleit je nu indirect voor het weer herroepen van de 750 euro-winsomgrens? Dat is een ommezwaai waar Epke Zonderland jaloers op zou zijn.

Benjamin: Inderdaad, ik ben tot de conclusie gekomen dat de sport niet zonder deze regel kan. Wanneer er toen gewoon was opgetreden tegen het niet rijden, had het allemaal zover niet hoeven komen. Ik weet het, ouwe koeien…

Mathieu: Wij zijn ook in gebreke gebleven door het te lang niet te benoemen!

Ruud: Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald, zegt een wijs spreekwoord.

Leon: Na de eerste 6/7 kortebanen hadden we toch niet gedacht dat John de Leeuw er zoveel zou winnen? We zagen Doc en Eliot als raketten gaan en vroegen ons toen af: wie gaat deze kloppen? Ik ga op Enkhuizen voor een ouderwetse finale tussen Doc Holiday en Eliot Charisma. Misschien moet ik zelf maar aan de Bingomolen draaien om dat te realiseren. We hebben nog maar een paar kortebanen te gaan, maar de leerlingkampioen en kampioen staan voor mij wel vast.

Ruud: Dat is wel een heel gedurfde uitspraak Leon! Ik zou voor de zekerheid nog een slag om de arm houden.

Leon: Ik zeg toch niet wie dat zijn? 😉

Ruud: Dat bingo van jou past prima bij Tijd voor Max!

Wedden

Een weddenschap hoef je niet alleen op de baan te plaatsen. Je kunt ook online wedden via Runnerz, dezelfde organisatie als op de baan. Dan hoef je ook niet in de rij te staan. Wanneer je een nieuw account aanmaakt en minimaal 50 euro inzet, krijg je een welkomstbonus van maar liefst 25 euro. Profiteer van deze aanbieding door op onderstaande banner of hier te klikken!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.