Appen: ‘Een verrassing wanneer de favoriet wint’

17 september 2017 19:45

Welk paard wint de komende kortebaan? En hoe kun je de Winscore het beste invullen? Redactieleden Ruud, Benjamin en Mathieu hebben hier allemaal een eigen mening over. En dan bemoeit kenner Leon zich er ook nog eens mee. Op Whatsapp bestoken ze elkaar met tips en meningen.

Benjamin: Toeval? De kortebanen waarbij het me lukt om de Winscore goed te voorspellen, worden gewonnen door Barbert. Vorig jaar in Warmond, dit jaar in Stompwijk en nu in Hillegom.

Ruud: Ik kan voortaan beter alleen de winnaars voorspellen, dat gaat mij beter af! Voor Purmerend Dutch Buitenzorg en nu voor Hillegom Barbert. Jullie zijn vast benieuwd naar mijn voorspelling voor Medemblik, toch?

Mathieu: We gaan vrolijk verder! Medemblik staat garant voor verrassingen. Starten in de afdaling, het even-nummer draait voor, maar het oneven-nummer is met de laatste binnenbocht zwaar in het voordeel. De strijd om het Nederlands kampioenschap zorgt altijd voor surprises. Min keer min is plus, dus het wordt een favoriet. Of juist een megaverrassing? Ik ga in elk geval volledig voor de vierjarigen. Gigolo als hij blijft lopen, Gently Boko is met een oneven-nummer niet in te halen en Diesel Scott is heel degelijk. Ik denk dat Casanova te laat op stoom komt om hem nog te achterhalen. Als ik dan één winnaar moet noemen: Diesel Scott! 1 – 3 – 5 – 7 – 10 – 12 – 14 – 16 – 17 – 20 – 22 – 24.

Benjamin: Diesel Scott heeft als voordeel dat zijn pikeur John de Leeuw vrijwel alle geheimen van de Nieuwstraat kent. Hij weet om te gaan met de startprocedure in spiegelbeeld, de afdaling in de eerste meters en weet welke bocht waar af te snijden. De grootste concurrenten van Diesel Scott worden gereden door talentvolle maar onervaren pikeurs. Dan doel ik op de gebroeders Brouwer en Djimmy Schneider. Durven zijn een bocht af te snijden wanneer de nood aan de man is?

Benjamin, Leon en Mathieu zien Diesel Scott winnen van Casanova in de eerste omloop.

Mathieu: Afsnijden is niet toegestaan. Hierop volgt direct uitschakeling!

Benjamin: O ja? Dan mogen de keurmeesters wel wat vaker ingrijpen.

Mathieu: Vorig jaar werd het expliciet omgeroepen…

Ruud: .. en selectief toegepast! Er staat daarom extra druk op de mannen op het midden- en eindstek! Waarom staan er eigenlijk alleen mannen met vlaggen in de baan? Waar blijven de vrouwen?

Mathieu: Tsja, de Appers is ook een selectief clubje mannen…

Leon: 1 – 3 – 5 – 7 – 10 – 12 – 14 – 16 – 17 – 19 – 22 – 24. Ik zie Diesel Scott als winnaar! Paarden vanaf 270 meter hebben met een oneven-nummer echt een voordeel.

Ruud: Normaal gesproken is er maar één winnaar: Dutch Buitenzorg! Die gaat zoveel sneller dan de rest! We hebben in Purmerend gezien dat Djimmy Schneider een snelle leerling is. 1-3-5-8-10-12-14-16-17-20-22-23.

Mathieu: Helemaal mee eens, maar het is een aparte baan…

Ruud: Het klopt dat Medemblik en het Nederlands kampioenschap bijna altijd een verrassende winnaar opleveren. Ik zal daarom best wat outsiders spelen bij de totalisator –de schoorsteen moet immers ook roken- maar er is in mijn ogen maar één winnaar. Dutch Buitenzorg! Is het in Medemblik geen verrassing wanneer de favoriet ook daadwerkelijk wint? Ik denk dat Djimmy geschiedenis gaat schrijven. Als ik dan een outsider moet noemen, is dat Contador. Op de fiets een prima afdaler, erg handig voor de start in Medemblik…. En Evison, heeft die een kans? Was de absolute smaakmaker van de koers in Purmerend!

Mathieu: Zeker een kans, maar tien meter goedmaken in de linkerbaan staat gelijk aan vijftien meter!

Benjamin: Evison heeft nog wel een Nederlandse titel tegoed… Ik kan me trouwens wel vinden in de prognose van Mathieu. Alle vierjarigen spelen, dan moet het goed komen! Is dat trouwens inclusief Gyon Beuckenswyk? Als vierjarige debuteren tijdens een NK en winnen? Moeilijk, maar niet onmogelijk! Willie Luciano in Schagen, 2008!

Mathieu: Gyon Beuckenswyk is een zoon van Jade Groenhof!

Benjamin: Aha, ooit winnaar in Nootdorp! De enige zege van Jan van Dooyeweerd jr. op de kortebaan. Maar Willie Luciano was toen al gewerkt op de kortebaan, ik meen in Noordwijk. Gyon Beuckenswyk volgens mij nog niet.

Leon: Kwalificeerde vorig jaar veelbelovend in 1.17,1 over 2100 meter in Wolvega. Is daarna maar drie keer gestart. Laatste keer met John de Leeuw in Groningen, waar hij vierde werd in een tijd van 1.20,1 over 1700 meter.

Ruud: Leon, jij laat Gyon Beuckenswyk in de Winscore van Yoran Sammer? Yoran komt weliswaar terug van een blessure, maar toch! En jij hebt altijd veel vertrouwen in Lindsey, waarom bij deze rit niet?

Leon: Pure gok! Een vierjarige in Medemblik…

Benjamin: De afgelopen 25 jaar hebben zeven vierjarige paarden gewonnen in Medembik. Roept u maar!

Fleur Swagerman (links) won vorig jaar in Medemblik.

Mathieu: Zero Option Lane.

Ruud: Fleur Swagerman.

Benjamin: Allebei correct! Nog vijf! De laatste Nederlands kampioen in Medemblik was ook vier jaar oud.

Mathieu: Lino Hawai!

Benjamin: John de Leeuw in 2014! Die andere krijgen jullie cadeau. Grolsch B met Manus Bouwhuis (1993), Speedy Jace met Jacques Geluk (1994) en Lilly Pluto met Cees Imming (1998). 1 – 4 – 5 – 7 – 10 – 12 – 14 – 16 – 17 – 20 – 22 – 24. Ik heb het langst getwijfeld bij de ritten van John de Leeuw.

Mathieu: 2014 was natuurlijk Anabaa Blue! Wat betreft die anderen: vroeger moest ik gewoon naar school tijdens de kortebaan van Medemblik. Die heb ik dus even gemist…

Wedden

Runnerz heeft een mooie aanbieding voor alle kortebaanliefhebbers. Iedereen die nu een account aanmaakt op de website van de wedorganisatie en inzet op de kortebaan in Medemblik kan een welkomstbonus van maar liefst 25 euro krijgen! Je bestudeert thuis op je gemak de deelnemers, hoeft niet in de rij te staan en zet via Runnerz.nl direct in! Klik op onderstaande banner en meld je aan!

 

 

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.