Appen: ‘Waar staat Janus tussen de favorieten?’

25 september 2018 10:14

Welk paard wint de komende kortebaan? En hoe kun je de Winscore het beste invullen? Redactieleden Ruud, Benjamin en Mathieu hebben hier allemaal een eigen mening over. En dan bemoeit kenner Leon zich er ook nog eens mee. Op Whatsapp bestoken ze elkaar met tips en meningen.

Mathieu: Deelnemers Roden zijn bekend!

Leon: Zo, John de Leeuw zal niet happy zijn. Twee keer tegen Lindsey!

Ruud: Ik denk vooral dat Michel Roggen daar meer mee zit. Emi tegen Ghislaine. Is wel een lekker paardje op de langebaan. Maar of ze kan kortebanen is natuurlijk afwachten! Emi moet eerst zelf maar eens foutloos doorkomen. Wel leuk dat Emi in Roden loopt. Mag ik drie uur heen en drie uur terug in de trein met mijn speciale outfit aan. Bij de NS hoef je trouwens nooit bang te zijn voor een ‘te vroege start’. Misschien dat bepaalde pikeurs daar eens een paar maandjes stage kunnen lopen!

Leon: Maar Lindsey dus twee keer tegen John en Manon twee keer tegen Willem Steur. Maar dit gaat normaal gesproken tussen Eliot en Doc Holiday, ben benieuwd of Janus Boshoeve zijn fantastische debuut een vervolg kan geven. Dit zijn voor mij de paarden. Boucher le Blanc staat weer op de basisafstand en Contador is goed, maar niet goed genoeg om Eliot of Doc te kloppen.

Benjamin: Na jouw briljante voorspelling van de uitslag PSV-Ajax donderdag in Enkhuizen, weet ik even niet wat ik met jouw prognose aan moet, Leon. Wel met die van Mathieu, want die had een foutloze Winscore ingevuld voor Enkhuizen. Uiteraard wel weer met het nodige geluk. Maar goed, dat went!

Mathieu: Het was gewoon een mooie clean sheet! Daarom zal ik aftrappen: 1-4-5-7-9-12-13-16-18-20-21-23. Verder Eliot-alle-alle. Lordspirit als verrassing voor de plaatsen, mits hij zijn krachten een beetje kan sparen.

Om als verrassing mee te nemen in de weddenschappen: Lordspirit.

Ruud: Over welke clean sheet hebben we het nou? Die van PSV of van Robin van Persie? Ik ben even los!

Leon: Trainer Mark de Jong heeft voor Eliot een ander vervoersmiddel kunnen regelen, daardoor reist hij een stuk comfortabeler.

Ruud: Loopt hij daardoor ook harder? Dan moeten we daar rekening mee houden.

Leon: Dat moet je toch sowieso? 😉

Benjamin: 1-4-5-7-9-12-13-15-18-20-21-23. Maar is het inderdaad zo gemakkelijk? Eliot wint en de rest vecht om de tweede plaats?

Ruud: Het lijkt de Eredivisie wel, Ben! Die strontkar kunnen ze in Eindhoven alvast weer oppoetsen.

Benjamin: Wij zijn niet zo van de praatjes… Ik ga voor Contador in Roden! Wint ritten van de snelste paarden, maar om de één of andere reden komt hij niet aan winnen toe. Van mij mag dat in Roden veranderen!

Ruud: Mag veranderen? Van mij MAG Excelsior ook een keer kampioen worden, maar dat gaat niet gebeuren, ondank dat ze wel eens van Ajax, Feyenoord en PSV hebben gewonnen. Van mij mag, dat is niks! Daar heeft niemand wat aan!

Benjamin: Okee, jij je zin. Dat gaat in Roden veranderen!

Mathieu: Nou vooruit, van mij MOGEN jullie de Winscore ook eens goed hebben in Roden!

Ruud: Hij is wel sterk verbeterd. Het is niet de vraag of, maar wanneer de eerste overwinning van Contador komt. In Roden dus! Ik zal hem even voor je promoten! Maar ik ga een heel eind met je mee hoor, zeker tot de derde omloop!

Leon: Contador moet eerst langs Wammes komen! Ik zie hem lopende niet Eliot en Doc verslaan.

Eliot Charisma versloeg Contador in Enkhuizen, maar had daar wel een kamprit voor nodig.

Benjamin: Normaal niet, maar wat als Contador in de vierde omloop mag voordraaien? Dan zal Eliot van bijzonder goede huize moeten komen!

Leon: Eliot is sowieso sneller, ook achterom. 1-4-5-7-9-12-13-16-18-20-21-21.

Benjamin: Klopt, maar na een zware koers wil Eliot nog wel eens wat weggeven in het startvak.

Ruud: Maar zit er een nieuwe Janus Boshoeve tussen de debutanten?

Mathieu: Misschien een toevalstreffer, maar ik neem aan dat de lokale trainers met ambities dit jaar allang een keer waren gestart.

Leon: De paarden van Hauber lopen op gras altijd wel gemakkelijk weg. Maar ik zie er geen nieuwe Janus tussen zitten.

Mathieu: Nu we het toch over Janus hebben, waar staat die tussen de favorieten? In Hillegom hebben ze zijn startmoeilijkheden opgelost en snelheid had hij wel toch?

Leon: Ik denk ook niet dat hij Eliot of Doc lopende kan verslaan.

Mathieu: Het was Janus zijn eerste start he, die zit nog niet aan zijn plafond.

Ruud: Het is lastig inschatten. Na Roden weten we meer. Maar daar hebben onze lezers niets aan. Bij een mooie côte zou ik hem zeker spelen. Maar dit veld is sterker dan Hillegom. Dus een slag om de arm wil ik wel maken. Qua snelheid zit het volgens mij wel goed. En hij blijkt een snelle leerling! 1-4-5-7-9-12-13-16-18-20-21-23.

Mathieu: Ik zeg ook niet dat hij gelijk weer wint, maar ik heb wel verwachtingen!

Wedden

Runnerz heeft een mooie aanbieding voor alle kortebaanliefhebbers. Iedereen die nu een account aanmaakt op de website van de wedorganisatie en inzet op de kortebaan Roden kan een welkomstbonus van maar liefst 25 euro krijgen! Je bestudeert thuis op je gemak de deelnemers, hoeft niet in de rij te staan en zet via Runnerz.nl direct in! Klik op onderstaande banner of hier en meld je aan!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.