Appen: ‘Ruud, ben je wanhopig aan het worden?’

14 september 2017 22:12

Welk paard wint de komende kortebaan? En hoe kun je de Winscore het beste invullen? Redactieleden Ruud, Benjamin en Mathieu hebben hier allemaal een eigen mening over. En dan bemoeit kenner Leon zich er ook nog eens mee. Op Whatsapp bestoken ze elkaar met tips en meningen.

 Mathieu: Deelnemers staan online! Zestien maar…

Ruud: Ze zijn binnen. Morgen sta ik in de hoge hakken race! Met vijf meter ontheffing!

Mathieu: Ik heb Feyenoord gisteren gezien. Ik verwacht een flinke uitglijder!

Leon: Zestien paarden en ook nog matig veld. Maar wil natuurlijk niet zeggen dat het geen mooie ritten kan opleveren.

Mathieu: Matig veld? Bovenste deel van het veld gezien?

Leon: Op voorhand zou je zeggen Calistokingsdeep, maar die leek niet helemaal fit op Heemskerk. En Barbert steekt er ook bovenuit, maar die heeft een slechte loting met Obelix West. Als die goed weg is, doet Barbert al een jasje uit. Ik ga voor Open Access als winnaar in de finale tegen Calistokingsdeep. Open Access verdient het wel een keer. 2-4-6-8-9-12-13-15.

Ruud: Mijn winscore voor Hillegom: 2-4-5-8-10-11-13-16.

Leon: Pompano Mick, Ruud? Ben je wanhopig aan het worden?

Ruud: Pompano is met recht de dark horse! Ik hou wel van een gokje. Is mijn switchrit. Voor het geval dat iemand per ongeluk het licht aan doet en het niks blijkt te zijn.

Leon: Ik kan niet veel vinden over Pompano, kom wel tegen dat living legend Jorma Kontio hem wel eens gereden heeft. Oh, hier heb ik zijn Zweedse resultaten. Als jong paard een groot talent: zeven overwinningen in elf starts. Daarna alleen nog maar kleine plaatsjes gelopen en in 2015 naar België vertrokken. Heeft toen vijf koersen gelopen en daarna kan ik niets meer vinden.

Ruud: Speciaal en in het geheim geprepareerd voor de kortebaan van Hillegom!

Leon: Dat denk ik ook, twee jaar op trainingskamp geweest 😉

Ruud: Mijn winnaar is Barbert! Maar heeft natuurlijk slecht geloot tegen Obelix West. Barbert kan in mijn optiek alleen verliezen van 295-paardje.

Mathieu: Als Calistokingsdeep blijft lopen is dat mijn winnaar. 2-4-6-8-9-11-13-15. Zo, de samenvatting van Purmerend is gemonteerd, nu laden… Ik heb weer zitten genieten. Purmerend was tot nu toe de allermooiste van het seizoen. Ik maak een verkorte versie van appen. Ben, ik weet dat je nu druk alles aan het uitwerken bent. Hulde daarvoor. Maar kan je nog even kort jouw licht op de kortebaan Hillegom laten schijnen? Dan kan mijn lichtje hier ook uit, na deze drukste dag uit mijn kortebaancarrière. Mijn laptop trouwens ook…

Benjamin vindt het tijd worden voor een succes voor de stal van Aad Pools.

Benjamin: Morgen MOET het gewoon Aad Pools worden. Open Access of Blackpearl Trans R, het is mij om het even. Nou, niet helemaal dan… lichte voorkeur voor Blackpearl. Laatste keer toen we met 16 startten, wie won er toen? Juist ja, Blackpearl!

Leon: Waar was dat?

Benjamin: Duindigt, vanaf 310. Als ze wint gaat ze trouwens Mister Diamond in overwinningen voorbij, ook niet onbelangrijk. En nadert ze Mr. Postman die 14 keer won. 2-4-6-8-9-11-13-15. Oei, die laatste. Burney of Lordspirit… En Purmerend was inderdaad echt een topkortebaan! Ondanks de regen van de eerste tot de laatste minuut genoten!

Wedden

Runnerz heeft een mooie aanbieding voor alle kortebaanliefhebbers. Iedereen die nu een account aanmaakt op de website van de wedorganisatie en inzet op de kortebaan in Hillegom kan een welkomstbonus van maar liefst 25 euro krijgen! Je bestudeert thuis op je gemak de deelnemers, hoeft niet in de rij te staan en zet via Runnerz.nl direct in! Klik op onderstaande banner en meld je aan!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.